Det er avisen Strilen som i går kunne fortelle at Tore Stokka (28) kan se lyset igjen. I en og en halv måned har Tore tuslet rundt i mørke.

— Det gjør fortsatt vondt å se ute i lyset. Jeg ser ikke alle detaljer, og jeg klarer ikke å lese ennå. Men nå skal jeg ha meg jobb, sier Stokka til Strilen.

Han ville i går ikke la seg intervjue av BT, og begrunner det med at saken er blitt blåst opp for mye. Han bekrefter at han begynner å få synet igjen, noe som er en gledelig overraskelse.

I løpet av tre dager i slutten av september ble Tore Stokka plutselig blind på begge øynene. Noen dager tidligere hadde han drukket sprit fra en cola-flaske, og politiet fryktet at han var forgiftet av metanol.

Innholdet i cola-flasken ble analysert, uten at de fant noe unormalt.

Da det ble klart at Stokka ikke hadde fått i seg metanol, gjennomførte legene på Haukeland universitetssykehus en rekke tester av øynene til Stokka. Men de fant ikke noe galt, og mente det var gode muligheter for at han kunne få synet tilbake.

En av legenes teorier var at Stokka mistet synet på grunn av en eller annen psykisk reaksjon. I slike tilfeller får vedkommende synet tilbake etter kortere eller lengre tid. I desember skal Stokka inn til ny undersøkelse på sykehuset.

— Nå når synet mitt kommer tilbake, legger jeg merke til nye ting. Når jeg går langs veien ser jeg mye mer av naturen og detaljer som bare for forbi tidligere, sier Stokka til Strilen.