— Det ser ikke ut som om det har tenkt å gi seg. Tordenbygene kommer tett på fra sørvest, stort sett uten opphold. Vi vil få torden i hele dag og i morgen, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center.

— Det virker som om det har vært veldig mange lynnedslag i dag. Det er forholdsvis uvanlig. Det er ofte tordenvær, men ikke nødvendigvis med nedslag i bakken, sier Hansen.

LES OGSÅ: To hus truffet av lyn på Paradis

Lynnedslag i en transformator førte til strømbrudd i Haukås-området.

Brannvesenet måtte rykke ut da det begynte å brenne i en transformatormast ikke langt fra Haukåsvegen. Årsaken til brannen er lynnedslag.

Brannen ble slukket etter kort tid, men masten skal være ødelagt. Det førte til at strømmen gikk i Haukås-området i ettermiddag.

Setter inn aggregat

– Vi setter opp et aggregat som skal erstatte masten på Haukås. Vi håper det vil føre til at strømmen er tilbake i løpet av en times tid, sa presseansvarlig Juliet Balgobin i BKK ved 14.40-tiden.

Trolig ble flere hundre husstander rammet av strømbruddet.

Også i Lindås og Radøy gikk strømmen i morges. Også der var det lynnedslag som skapte problemer.

– Strømmen gikk i ellevetiden, og var borte til ca halv ett. Fremdeles kan det være noen få som ikke har fått den tilbake, men vi jobber med å skifte en transformatorstasjon, sier Balgobin.

Politiet uten strøm

Også her er trolig flere hundre husstander rammet.

Det har i tillegg vært problemer med strømforsyningen i Sandviken og Fana i dag.

Uværet har ført til en rekke utrykninger i ettermiddag. Klokken 15.30 var strømmen gått også ved politiets operasjonssentral.

– Vi sitter i mørke her nå. Det er bare telefonen som fungerer. Vi løser det som best vi kan, sier Erik Gjesdal ved politiets operasjonssentral.

Denne transformatormasten begynte å brenne etter et lynnedslag i dag.
ANE BØRHAUG (MMS)
Politiet, brannvesenet og BKK rykket ut.
ANE BØRHAUG (MMS)