Mandag begynte nok en rettssak mot den voldsdømte 28-åringen. Rettssaken måtte avbrytes fordi personene som skulle vitne mot ham ikke møtte opp.

— Det er et mønster i sakene mot denne mannen at vitner ikke tør å møte opp, eller at de er lite villige til å forklare seg, sier politiinspektør Stein Erik Ottesen, som i går fikk 28-åringen varetektsfengslet.

Politi og påtalemyndighet har i lang tid hatt store problemer med å få folk til å vitne mot 28-åringen, som er en velkjent person i Bergens kriminelle miljø.

«En meget voldelig person»

Mannen ble sist dømt i 1999. I dommen står det blant annet at han er «en meget voldelig person» som truer og plager sine ofre. Og at folk i miljøet åpenbart er redde for tiltalte.

— Beskrivelsen i dommen stemmer med min oppfatning av mannen. Jeg vil tro at han er en av Bergens farligste personer, sier Ottesen.

Forrige gang ble 28-åringen dømt til fengsel i to år og åtte måneder. Blant annet for å ha tvunget to personer til å spise LSD.

28-åringen er denne gang tiltalt for vold og trusler. Han skal ha truet en mann med at han skulle «bruke en strømpistol på ham eller kjøre ham ut i skogen for å banke ham opp» hvis han ikke ga fra seg diverse verdigjenstander.

Mannen som skal ha blitt utsatt for dette, møtte ikke opp i retten. Politiet prøvde å finne ham uten å lykkes. To vitner ble i løpet av dagen funnet av politiet, men begge forklarte at de ikke kunne møte i retten. Den ene på grunn av manglende barnevakt, den andre på grunn av en legeavtale. Det fjerde vitnet sitter i fengsel.

- Drøyt av politiet

— Vi kunne ikke fortsette saken uten hovedvitnene. Vi vil vurdere å be retten om at vitnene skal pågripes i forkant når saken mot tiltalte berammes på nytt, sier Andersen.

— Det er ingenting konkret som tyder på at min klient har truet eller påvirket vitnene på noen måte, og det er drøyt at politiet peker på min klient som årsak til at vitnene ikke møter. Dette er en spesiell sakstype, og i enkelte miljøer må vitner pågripes uansett, sier Arild Dyngeland, 28-åringens forsvarer.