Granlia, veien som fører opp til Eidsvåg Skole, er et av stedene som volder stort hodebry for foreldrene. — Bilene i området parkerer langs denne smale og trafikkerte veien. Her er ikke engang fortau, fortviler John Elter, formann i Eidsvågneset vel.

Må følge barna Selv om velforeningen i utgangspunktet er svært positiv til prosjektet «Aktiv Skolevei», er mange foreldre i området redde for å la barna gå til skolen. - Vi tør rett og slett ikke å la barna gå til skolen alene slik veien er i dag. Noen foreldre har måttet følge ungene til skolen i et helt år, sier Elder. Han reagerer på at kommunen ikke gjør noe med problemet. Selv etter folkemøtet med politi og lokale politikere i mars i år, har ikke noe skjedd. - Det er flaks at vi ikke har hatt en ulykke her. Spesielt om vinteren, med klink is, mørke og mye trafikk er veien farlig for barna, sier Elder.

Problem med kjøring Foreldre som skal kjøre eller hente barn, er et stort problem for svært mange skoler i Bergensområdet. - Skolen vil lage en avlastningsrampe oppe ved skolen, hvor foreldre kan hente og sette av barna. Lager de den 150 meter lenger nede i veien, sparer vi Granlia for alle disse bilene, sier Elter. Han forteller om generasjonsskiftet som har funnet sted på Eidsvågneset, folk som vokste opp her har nå flyttet tilbake og etablert seg. - Vi har merket en stor økning i antall småbarnsfamilier her ute. Det er mange flere barn langs veiene enn for bare noen år siden. Noen må gjøres, sier Elder.