EIR STEGANE

En annen jente vil ikke krysse Dolvikvegen i det hele tatt. Selv ikke med mamma.

— Jeg tør ikke etter det som skjedde med Maren, sier Mariette Sløk (9).

Nå ber både barna og foreldrene om at de får overgangsfelt over Dolvikvegen slik at de som bor i Noreidbrekka, på den ene siden, og de som bor i Karlslia og på Dolvikhaugane på den andre siden, trygt kan besøke hverandre

Ungene på disse adressene går på Aurdalslia skole, flere av dem i samme klasse. For å treffe hverandre i fritiden, har de ikke noe annet valg enn å krysse den trafikkerte hovedveien.

-Vi foreldre har snakket mye om at det burde være overgangsfelt her, sier Morten Clementsen, Marens far.

Det finnes en gangbro like i nærheten av punktet der barna vanligvis har krysset veien. Problemet er at den ikke er tilknyttet Nordeidbrekka.

Gikk bedre enn fryktet

Maren og tvillingsøsteren Tonje skulle besøke en venninne da ulykken skjedde , om ettermiddagen 25. november.

Mens Maren ikke husker noe av selve sammenstøtet, husker søsteren det godt.

— Vi sto og så etter bilene som kom den ene veien. Da alle var kjørt, gikk Maren et skritt frem uten å se den andre veien. Det pleier ikke å komme så mange biler der. Jeg skrek til henne at hun måtte stoppe, sier Tonje.

Men det var for sent. Søsteren ble truffet av en bil, først i beina, så i ansiktet, før hun ble kastet bakover på gresset. Maren fikk hjernerystelse, smerter i lårene og et sammenklistret, blått øye. Det gikk heldigvis bedre enn fryktet.

Men søstrene kommer aldri til å gå over veien igjen uten voksent følge.

— Vi tør å gå der igjen hvis det blir overgangsfelt, men ikke før, sier de to.

Foreldrene forklarer at barna ikke pleier å løpe over veien, at de ser seg nøye for og går rolig.

Mer biler med ny bomring

— Det som skjedde med Maren har vært et sjokk for oss. Vi vet så godt at det like gjerne kunne vært våre egne barn. Men vi som bor i Nordeidbrekka har ingen andre muligheter enn å krysse veien her, sier Marit Hilmer.

— Har dere fryktet at noe slikt kunne skje?

— Vi har egentlig ikke våget å tenke på det en gang. Da hadde vi ikke våget å la ungene få gå ut, sier en annen mor, Anette Floen.

Hun forklarer at trafikken i området har vært økende, og at det er merkbart flere biler som velger denne veien i rushtiden etter at det kom bomstasjon ved Strømme bro.

— Det er 50-sone her, men vi ser jo at mange kjører mye fortere, sier foreldrene.