Eirik Meling

Kari Kronheim ser mørkt på fremtiden som drosjesjåfør etter en svært ubehagelig tur i natt.

— Jeg trodde jeg var sterk. Men etter det som skjedde i natt kommer også tidligere voldsepisoder tilbake i hodet. Jeg har grått i hele dag, og klarer ikke gå på jobb i helgen, sier Kronheim. 44-åringen sier det er fjerde gangen hun opplever slike truende episoder.

- Ville betale med sex

Kronheim sier hun hver helg opplever mindre slibrigheter, men at hun da snakker seg ut av situasjonen og roer ned passasjeren. Men i natt gikk det ikke.

— Passasjeren var hissig og nektet å betale de 255 kronene turen kom på. Han sa han heller kunne betale med seksuelle tjenester. Han satt i baksetet, la armene over skuldrene mine og begynte å ta på meg, forteller drosjesjåføren.

Hun ringte politiet, og de bad henne om å holde linjen. Ved Esso-stasjonen i Fjøsangerveien, nær Danmarksplass, overtok politiet den hissige mannen.

Politiet bekrefter historien hennes.

— Vi fikk i 04-tiden i morges melding om at en kvinnelig taxisjåfør hadde en plagsom passasjer ombord ved Dannmarksplass. En politipatrulje kom bilen i møte i Fabrikkgaten. Vi fikk kontroll over og innbrakte mannen. Det er nå opp til sjåføren om hun vil anmelde forholdet, sier Kjell-Tore Aarnæs, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Da passasjeren skjønte at de kjørte mot politiet truet han med å hoppe ut av bilen i fart.

— Hva gjør jeg da? spør Kari Kronheim. Spørsmålet blir hengene i luften en stund. - Politiet sa at jeg skulle fortsette å kjøre. Så jeg gjorde jo det.

— For en jævla drittjobb, utbryter hun plutselig når hun hører hva hun selv forteller.

- Alle er ruset

— Problemet er at nordmenn drikker seg så stup fulle, sier Kronheim. Hun sier alle passasjerer som har oppført seg truende i drosjen har vært ruset.

— Det er alltid på kvelden slike ting skjer. Det er ikke så lett å la andre til å ta alle kveldsskiftene heller. Men nå vet jeg ikke om jeg klarer å kjøre flere kvelder, sier den fortvilte kvinnen.

Kronheim har to drosjelisenser, og flere som jobber for seg. Blant dem er samboeren Jostein Olsen.

Olsen sier han har opplevd vold i drosjen seks ganger i siden 2002.

— Jeg begynner å tvile på rettsvesenet når alle slike saker blir henlagt, sier Olsen.

Nå vet han ikke om han vil ta seg bryet med å anmelde voldssaker lenger.

— Folk som har kjørt i 20-30 år gidder ikke å anmelde. Nå begynner jeg å skjønne hvorfor, sier han. Glede og opplysning

Kari Kronheim er vanligvis veldig glad i jobben sin.

— Jeg har ofte fine turer, og ønsker bare å gjøre jobben min. Men så er det disse få unntakene som ødelegger alt, sier hun.

— Kan du se for deg noen løsning på dette problemet?

— Det må være å opplyse folk. Vi gjør jo bare jobben vår. Vi har ikke noe ondt i sinnet. Jeg kan ikke skjønne at folk som har brukt 4000 kroner på byen kan klage over 150 kroner for å bli kjørt hjem, sier hun oppgitt.

I fremtiden vil hun prøve å kjøre mer på dagtid.

— Jeg må jo tjene penger, så jeg kan ikke slutte helt å kjøre, konkluderer hun.