Når første halvpart er unnagjort, leder nemlig Førde med ett sett mindre tapt enn Nyborg, og onsdag kveld er det duket for toppoppgjør i Førdehuset mellom disse to. Vinneren vil dermed etter denne kampen ha et forsprang på de jaktende lagene.

Ikke alle hadde regnet Førde så høyt på tabellen før seriestart. Fra forrige sesong forsvant to landslagsaktuelle kantspillere, Nils Numme og Torgeir Dalen, til spill utenlands. I tillegg bosatte rutinerte Martin Berntsen seg i Oslo, noe som utelukket samtrening med laget. Når så lagets kanskje viktigste spiller, Geir Eithun, forsvant til ny kontrakt i Polen før jul, var det mange som regnet med at luften ville gå ut av Førdelaget.

De har imidlertid gjort alle tips til skamme, og så langt holdt unna for alle forfølgerne.

Nyborg, på sin side, har også hatt en sesong kanskje i overkant av forventningene med tanke på skader og annet fravær i laget. Laget har imidlertid kunne stille med en stabil stall etter jul, og det har ført til et mer og mer samkjørt lag. Sist helg fikk laget relativt enkel motstand mot Randaberg lørdag, men dagen etter ga Toppvolleygymnaset kamp på kniven, så Nyborg bør være i bra modus til å møte serielederne også på bortebane.

Nyborg Volleyballklubb