Nominasjonskomiteen i Rødt Bergen har kommet med sin endelige innstilling foran nominasjonsmøtet i partiet, som skal holdes 10. februar.

Mens forslaget som ble lagt frem før jul hadde Trude Koksvik Nilsen på topp, er det nå veteranen Torstein Dahle som topper listen.

— Koksvik Nilsen har trukket seg fra denne posisjonen av personlige grunner. Dermed har komiteen satt Torstein Dahle på topp, men setter samtidig opp to kvinner uten lang bystyreerfaring på andre og tredje plass for å markere at vi fortsatt legger vekt på både fornying og kvinnedeltakelse i politikken i Bergen, sier komiteens leder, Frode Mannsåker.

Fjerdeplassen

Mathias Hunskår Furevik, som i dag fungerer som gruppeleder for Rødt i bystyret, er fortsatt på fjerdeplass på listeforslaget.

— Dette kan bli en viktig kampplass for å gjenerobre Rødts fjerdemandat i bystyret. Furevik inngår også i satsingen på ungdom og fornying, sier Mannsåker.

Kvotering

Nedover på listen er det kommet inn to personer med innvandrerbakgrunn blant de 10 forhåndskumulerte på listen.

— I tillegg vil vi påpeke at Solbjørg Marjala representerer den samiske og kvenske minoritetsbefolkningen i Norge, og har tidligere fungert som samisk representant i landsstyret i Rødt, sier Mannsåker.