Snart en og en halv måned etter at søknadsfristen for direktørjobben gikk ut, har Bergen Næringsråd ikke kommet lenger i å ansette ny direktør. Heller ikke til gårsdagens styremøte hadde styret noen kandidat å tilsette.

Ønsker bedre kandidater

BT vet at styret ikke har vært fornøyd med bredden i søkerutvalget. Derfor har styret vurdert å lyse ut stillingen på nytt. De som søkte første gang skal være spurt om de kunne tenke seg å søke på nytt, men tilbakemeldingen skal ha vært negativ.

I stedet har styret bedt Bønes Virik AS, som står for rekrutteringen å søke etter flere egnede kandidater.

En av kandidatene som er blitt trukket frem er nåværende styreleder Marit Warncke. Hun er i dag administrerende direktør for Falck Nutec AS. Hun har tidligere uttalt til BT at hun ikke har søkt på stillingen, men hun er likevel hyperaktuell for jobben.

BT får bekreftet fra flere kilder at dette er en jobb Warncke kan være fristet til å påta seg. Hadde hun ikke vært styreleder i Bergen Næringsråd, ville hun ganske sikkert ha stått på søkerlisten.

Stor innflytelse

Da Warncke i april fikk spørsmål fra BT om hvilken person de var på jakt etter, svarte Warncke:

— Vi søker etter en person som er i stand til på bygge brede allianser og som klarer å få ting til på medlemmenes vegne. Direktøren må kjenne de behovene som næringslivet har. Derfor anser vi det å ha erfaring fra ledernivå i næringslivet som en forutsetning for stillingen.

Også tidligere styreleder Olav Munch, som i dag er direktør for Dale Fabrikker skal være spurt om han kan tenke seg å bli ny toppsjef i næringsrådet. Verken Munch eller Warncke har villet kommentere saken.

Stillingene som administrerende direktør i Bergen Næringsråd er etter hvert blitt å regne som prestisjetung. Næringsrådet er en av de viktigste premissleverandørene i lokale og regionale spørsmål som gjelder næringsutvikling. I Bergen har næringsrådet under Helge Dyrnes sin ledelse fått stor innflytelse.

SØKTE IKKE: Verken Olav Munch eller Marit Warncke står på søkerlisten til toppstillingen i Bergen Næringsråd, men kan likevel være aktuelle for jobben.