Bilen satt fast i snøen og kommunen brøytet ikke veien på flere dager. Men parkeringsbot klarte de å gi. Toppen av frekkhet, mener rasende bileier.

— Parkeringsvakten har tråkket gjennom 30-40 cm snø for å legge boten på bilruten, sier Trond Erik Brekke.

Snøvær til besvær

Det startet mandag morgen. Bilen var godt nedsnødd da Brekke skulle kjøre til jobben, men verken spadetak eller annet fikk bilen frem til bruk. Han skled lenger og lenger ned i uføret.

— Uten brøytehjelp måtte jeg ha spadd frem hele gaten frem til bilen og likevel trengt en bil til å slepe min bil med. Det var ikke mulig for bare en mann, sier Brekke.

Bilen hans sto parkert i bakken på Østre Muralmenning.

Neste dag var det fortsatt ikke brøytet i gaten, men det hadde kommet enda mer snø. Han var også blitt sperret inne av en annen parkert bil. Nok en gang måtte han la bilen stå.

Redningsaksjon

Ondag hadde brøytebilen vært der, og brøytet andre siden av gaten, da Brekke kom fra jobb. Det hjalp ikke akkurat Brekkes bil som sto fast. Men nå var i hvert fall området i nærheten av bilen brøytet.

Likevel var det ikke mulig å komme til med kameratens firehjulstrekker som skulle slepe ham frem. Snøen var for dyp. Først etter at de hadde vært i aksjon i halvannen time med spade og gjentatt kjøring frem og tilbake, var det mulig å komme frem til Brekkes bil og få den løs med slepetau.

Ingen forståelse

Brekke hadde trodd han skulle møte forståelse for situasjonen i sitt møte med Bergen kommune. Han mener at han ikke ville hatt problemer med å kjøre bilen vekk hvis kommunen hadde brøytet.

Men han fikk ikke medhold i klagen på parkeringsboten og må betale 500 kroner. Saksbehandleren ved Bergen Parkering KF skriver i sitt svar til Brekke at det burde være mulig å flytte bilen i tiden fra bilen ble parkert mandag til boten ble gitt onsdag.

— Dette går ikke an. Jeg har forsøkt å få ut bilen hver dag. Jeg hadde ikke kommet i denne situasjonen engang, hvis de hadde brøytet gaten, sier Brekke.

Bergen Parkering svarer

Arne Riise i Bergen Parkering KF er ikke enig. Han mener at Brekkes parkerte bil faktisk kan ha forårsaket at det ikke ble brøytet akkurat i denne gaten.

— Slik er det mange steder. Men det er samferdselsetaten som har ansvar for brøytingen. Vi prøver å være rimelig, men i dette tilfellet er det snakk om to dagers parkering og det synes vi er i meste laget i forhold til frafallelse, sier Riise.

Toppen av frekkhet, mener bileier. Hva mener du?