Stortingsrepresentanten har markert seg sterkt de tre første årene på Stortinget, og blir belønnet med stor tillit fra grasrota i Hordaland Senterparti.

Første runde i Hordaland Senterparti sin nominasjonsprosess til stortingsvalget i 2013 er avsluttet. 27 lokallag, Senterungdommen og Senterkvinnene har levert inn forslag på 42 kandidater.

Toppe er foreslått av alle lokallag. De andre som lokallagene har nominert mest er: Daglig leder Jakob Bjelland fra Stord, ordfører i Radøy Jon Askeland, fylkestingsmedlem og fylkesleder Jostein Ljones fra Kvam, politisk rådgiver i samferdselsdepartementet Sigrid Brattabø Handegard fra Jondal, jurist, tidligere statssekretær og fylkesleder Steinulf Tungesvik fra Bergen, lektor og fylkestingsmedlem Alexander Fosse Andersen fra Kvam. Alle blir av nominasjonsnemnden sett på som svært sterke kandidater.

-Vi har egentlig et luksusproblem som lokallagene må ta stilling til når de skal prioritere kandidatene i andre runde sier leder i nominasjonskomiteen Margunn Samnøy i en pressemelding.

Tett forrige gang

Forrige stortingsnominasjon i Senterpartiet ble en svært spennende affære, der Kjersti Toppe vant med knappest mulig margin over Steinulf Tungesvik.

Toppe selv forventer ikke en reprise av det.

— Det blir nok ikke like tett denne gangen. Jeg var spent på første nominasjonsrunde, siden nominasjonen var så delt for fire år siden.

Hun sier hun har følt seg velkommen i alle lokallagene, selv de som ikke stemte på henne sist gang.

— Slik sett er jeg ikke veldig overrasket over at jeg kan bli renominert. Men kan ikke ta noen ting for gitt i politikken.

Vil fortsette

Toppe er svært klar for fire nye år på Stortinget.

— Det tar tid å komme inn i dette systemet. Den første perioden har det vært mye helsepolitikk for meg. Den neste perioden håper jeg å kunne få større overblikk på andre saker også, og kunne bidra i flere debattter.

Før den tid må hun og Sp sikre seg at hun i det hele tatt har en plass å komme tilbake til etter valget neste år.

— Vi har en jobb å gjøre der, og må komme oss opp på meningsmålingene. På den siste målingen til BT var vi ute. Men slik var det før forrige valg også, påpeker hun.