Alder: 35

Yrke: Journalist

Aktuell med: Slutter i TVHordaland og begynner i P4

— I den første karakterboken min sto det at jeg var flink på skolen, men litt masse bajas, sier Tony Ågotnes der han marsjerer over Torgallmenningen på siste jobb for TVHordaland.

— Jeg kommenterte mye. Når frøken for eksempel pekte på en apekatt på plansjen og sa ape, satt jeg bak og sa katt. Tony ser lett skyldbetynget ut under håret som står beundringsverdig rett til værs.

Etter tolv års skolegang fikk han jobb i Radio Sotra. Og det er på Sotra han holder hus, aktiv i fotball og grendalag.

Brann uansett

I dag har bajasen sin siste dag som journalist i TVHordaland for å begynne i P4. Ringen en sluttet. For syv år siden forlot han P4 for å begynne i lokalfjernsyn. Nå er han tilbake, og han gleder seg.

— Det er litt rart. Da jeg var ferdig på Høyskolen i Rogaland fikk jeg jobb i P4. Min første jobb der var å dekke Brannkampene. Søndag skal jeg igjen på Stadion og kommentere Brannkamp for P4.

Brann var også inne i bildet da Tony var med på den fjernsynsjobben han kommer til å huske best. Han var i La Manga med Brann på treningsleir da beskjeden kom om terroraksjonen i Madrid. De måtte komme seg av gårde i en fart. Han leverte til TVHordaland og P4. Det var travelt. Det er når det virkelig smeller at Tony liker seg.

— Det er forunderlig hvor mye ekstra krefter du kan ta frem i slike situasjoner, mener han. Og innrømmer at han er et konkurransemenneske.

— Ja, e' du gal!

Fælt å få kritikk

Det er kanskje derfor han synes det er så fælt med kritikk. Det er det han liker minst med journalistjobben. Å få fortalt at han ikke har lykkes. Da bør han kanskje tenke på rådet han gir sønnen når han spør: Er jeg flink i fotball, pappa?

— Da svarer jeg at det er ikke det som er viktigst, men å gjøre sitt aller beste når en gjør noe.

Hvorfor han slutter i TVHordaland har han spurt seg selv om også. Her kommer ungene inn i bildet. Han har tre eksemplarer i verste voksealderen.

— Du blir så oppslukt av jobben. I fjernsyn er det ikke arbeidstid til halv fem, forteller Tony. Nå får han fast arbeidstid og en ekstra ferieuke. Men han har lært masse og jobbet med fantastiske mennesker.

Kjendisstatus

Det har sine fordeler å være kjendis også. Det blir en døråpner.

— Jeg får fortere innpass og kommer tettere på. Folk synes de kjenner meg.

Tony trenger vel en ekstra døråpner nå når han skal dekke nyheter, kultur og sport. Alt på en gang. Det kommer til å bli travelt. Men han gleder seg til å bruke litt spisse albuer.

Nå kommer han til å sitte alene i Berstad-huset i det digert kontor. Hvor han skal bli en av landets fremste radioreportere, ifølge ham selv. Det var dette med beskjedenheten... Kontoret har forresten plass til seng, hengekøye, kjøleskap og tennisbane, ifølge Tony. Godt han kan snakke til hele Norge på en gang.

<b>EM-INTERVJU</b><b>:</b> - Hvem tror du kommer til å vinne EM? spør Tony Ågotnes en sakesløs danske, på sin siste dag som fjernsynsjournalist. - Danmark, svarer dansken. - Og det tror du på?? spør Tony. <p/>FRANK WILHELMSEN (foto)