— Vi var omtrent midt i Røldalstunnelen da en Volvo XC90 plutselig blinket inn til siden og satte på nødblinkene. Fire-fem personer kom seg ut, og så slo det flammer ut fra under bilen, sier Tone Haugland.

Hun satt i bilen like bak, på vei hjem til Os etter å ha vært i Bø sommerland. Sammen med seg hadde hun mann og to små barn.

Stoppet andre biler

Det var like før klokken 19 i kveld at brannvesen og politi fikk melding om at en bil sto i fyr midt i den 4,6 kilometer lange Røldalstunnelen i Odda.

Litt over klokken 20.00 melder 110-sentralen i Hordaland at brannen er slukket, men at det fortsatt er mye røyk i tunnelen.

— Brann i tunnel er jo det verste som kan skje, og vi var langt fra utgangen, sier Haugland.

Familien snudde bilen rundt og begynte å kjøre ut igjen på Røldal-siden.

— Vi stoppet alle bilene som kom og signaliserte at de måtte snu. Noen kjørte bare videre, så da gikk vi ut av bilen og fysisk stoppet dem. En av bilene hadde en stor båttilhenger, og den måtte de bare sette igjen for å komme seg ut, sier Haugland.

Politiet meldte på Twitter klokken 20.21: - Medtrafikanter har gjort en MEGET god innsats på stedet. Iverksatt evakuering og tiltak som har tømt tunnelen raskt.

Brannvesen raskt på stedet

Da familien nærmet seg utgangen og fikk mobildekning, ringte de både politi og brannmannskaper.

— Femåringen i baksetet var veldig opptatt av dette. De hadde lært i barnehagen at det er viktig å melde fra når det begynner å brenne, sier hun.

Personene i bilen som tok fyr, løp vekk fra bilen i andre retning, og Tone Haugland tror de kom seg på andre siden av tunnelen.

Den første brannpatruljen fra Røldal ankom brannstedet ca. klokken 19.30.

Tre mil før Odda

Politiet i Hordaland meldte om brannen på Twitter klokken 19.05 mandag kveld.

Alle nødetater rykket ut til tunnelen.

Røldalstunnelen ligger på E134, mellom Seljestadjuvet og Hordaldalen, ca tre mil sør fra Odda.

Både Røldalstunnelen og Seljestadtunellen var stengt som følge av brannen.

Klokken 21.30 mandag kveld opplyste politiet at tunnelen var spylt etter brannen, og at begge tunnelene igjen var åpen for biltrafikk.