Det er tomt for Autopass-brikker i Bergen, og det etter bare vel én ukes drift av det nye bompengesystemet. Statens vegvesen bommet kraftig da de beregnet at det var nok med 100 000 brikker.

— Ja, dette er ganske formidabelt. Og jeg tror ingen hadde drømt at det skulle gå så fort, sier teknisk sjef i Bro- & tunnelselskapet, Trond Juvik, til NRK Hordaland.

De som har bestilt får

— Brikkene er blitt veldig etterspurt. Når bergenserne først våknet så våknet de til gagns, sier administrerende direktør Tore Skulstad i Bro & Tunnelselskapet til bt.no.

Han mener den store mediaomtalen omkring Autopass, kan være noe av forklaringen.

Skulstad beroliger likevel de som ikke har bestilt og ikke fått brikker ennå. - Vi har en del brikker og sender ut til dem som har bestilt. Det er ikke helt tomt på lageret, men vi prioriterer de som har bestilt og har derfor ikke sendt ut til bensinstasjonene.

Over 80 prosent med brikke

— I går hadde over åtti prosent av dem som passerte bomstasjonene i Bergen brikke. Det er veldig bra. Til sammenlikning er det i Stavanger 85 prosent av dem som passerer bomstasjonene som har brikke, men det har tatt dem fem år å komme opp på den prosentsatsen, sier Skulstad.

Det var Statens vegvesen som bestilte de 100 000 Autopass-brikkene. Vegvesenet ønsket ikke å risikere å bli sittende med et lager på flere tusen ubrukte brikker. Men nå er det bestilt 25 000 nye fra fabrikken på Røros, til en kostnad av nesten fem millioner kroner.

Smil til fotoboksen!

Brikkeløse bilister som allerede har bestilt og fylt ut skjema, kan likevel passere bombodene i Bergen og på Askøy. I stedet for elektronisk registrering vil de bli fotografert og avkrevd betaling. De vil få samme rabatt som de ville hatt med brikke, melder NRK Hordaland.

Så da er det bare å ta frem gliset, til nye brikker kommer.

<b>BRIKKEN:</b> Slik ser AutoPASS-brikken ut. Den kan du bestille på internett eller med et skjema alle husstander får i posten.