I går var apoteket på Galleriet i ferd med å gå tom for visse typer allergimedisin. Bergenserne er rett og slett i ferd med å tømme apotekhyllene.

— Jeg tar ikke i hvis jeg sier at annenhver resept som vi får inn for tiden, har med pollen å gjøre, sier farmasøyt Linda Thon.

Mange av kundene er allergikere som ikke husket på å fornye resepten sin før nesen begynte å renne i påsken, men Thon og de andre ansatte får også inn nye allergikere.

— Det er en god del folk som kommer inn og forteller at de har allergisymptomer. Da finnes det reseptfrie legemidler å få kjøpt, sier Thon, og henter frem medisinarsenalet på bildet.

— Men dette er kun ment som nødhjelp. Pasienten må oppsøke lege rimelig umiddelbart for å få utskrevet riktige medisiner, sier Thon.

Det finnes seks forskjellige tablettmerker, to typer nesespray og tre forskjellige øyendråper å få kjøpt. Men det koster.

— Pollenallergi kan bli en ganske dyr affære hvis du kun kjøper reseptfritt. Men de fleste allergikere får medisinen sin på blå resept, sier Thon.

HJELPEN: Renner nesen ukontrollert, eller svir øynene? Da kan det være lurt å oppsøke apoteket. Disse reseptfrie medisinene kan hjelpe deg i starten.