Yrkessjåførene har slitt voldsomt med vinterføret på E16 søndag kveld.

Det begynte med et vogntog som kjørte seg fast mellom Stalheim og Sivletunnelen på E16 nord for Vossevangen. Uhellet ble meldt litt før klokken 20 søndag kveld.

Omtrent en time senere fikk Statens vegvesen melding om et nytt uhell på E16, denne gangen litt lenger sør. Et vogntog sperret hele veien ved Løno, mellom Voss og Vinjo, og trafikken sto på begge sider.Men det stoppet ikke der.

Tolv vogntog i trøbbel

— Det er en del vogntog som sliter, ja. Det begynte med disse to, men så har det kommet flere og kjørt seg fast, sier Roger Lemme, vaktoperatør ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

Status omtrent ved midnatt natt til mandag var følgende:

  • Totalt fem vogntog står fast på E16 mellom Løno og Tvinne. Den første meldingen kom i 21-tiden, siden har flere vogntog fått problemer her.
  • Seks vogntog står fast i Vinjedalen, noen kilometer lenger nord på E16. Dette ble meldt til Veitrafikksentralen ved midnatt natt til mandag.
  • Vogntoget som ble stående fast mellom Stalheim og Sivletunnelen tidligere søndag kveld, står der fortsatt.
  • Til sammen er det altså tolv vogntog som står fast. Det skal være veldig glatte forhold der oppe, og det snør tett, sa vaktoperatør Lemme ved midnatt.

Han forteller at strøbiler og brøytebiler har problemer med nå over alt.

— Det er ikke så lett å strø, fordi det snør mye, og da ender det med at de strør og brøyter det vekk om hverandre, sier han.

Vil ta hele natten

Veitrafikksentralen har nå tre bergingsbiler i sving nord for Voss, og en fjerde er på vei.

— Det er viktig at vogntogene skor seg etter forholdenel, og bruker kjettinger. Det har de ikke gjort, de som nå står fast der oppe.

Klokken 06.30 melder operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt at veien er åpnet igjen.

— De fleste vogntogene skal ha kommet seg løs, sier han.