En godt voksen sørlending kom kjørende i sin røde Seat personbil nordover på E39 i Lindås kommune i morges. Ved innløpet til Mundalsbergtunnelen forstår han at han har kjørt feil, han skal egentlig til Mongstad.

Kunne gått så mye, mye verre

— Bilføreren kjører ut i en busslomme, slipper bilen bak forbi, så tar han en u-sving. Det han ikke ser er en lastebil som kommer like bak personbilen. Lastebilen treffer bilen like bak dørstolpen. Kollisjonen skjer i om lag 70 km/t. Mannen hadde kjempeflaks, dette kunne endt så mye, mye verre, sier politibetjent Geir-Atle Hindenes ved Lindås Lensmannskontor til bt.no.

Med ambulanse til sjekk

Sørlendingen i femti-seksti års alderen, klarer å komme seg ut døren på passasjersiden og kommer fra ulykken bare med mindre fysiske skader. Med litt smerte i ryggen blir både han og lastebilsjåføren i begynnelsen av trettiårene, kjørt med ambulanse til legevakten på Knarvik.

— Lastebilsjåføren var ikke skadd., men fordi ulykken skjer i så stor fart blir begge kjørt til legevakten for sjekk, sier Hindenes.

Kollisjonen skjedde klokken 07.47 på Knarviksiden av Mundalsbergtunnelen i Lindås kommune. Det oppsto køer som følge av ulykken, men veien var ryddet klokken 08.22.

Det var naturlig nok mørkt, og tidvis noe nedbør i tiden da ulykken skjedde.