Fredag ble han varetektsfengslet i Bergen tingrett for fire uker, siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Det var onsdag denne uken mannen kom med dagtoget fra Oslo til Bergen. Denne dagen hadde politiet en sivil utlendingskontroll på jernbanestasjonen. Klokken 14.19 ble 29-åringen stanset.

— Han ble bedt om å vise legitimasjonspapirer. De viste at han var marokkansk statsborger med bostedsadresse i Spania. Da betjentene spurte om de kunne få sjekke bagen hans, svarte han ja, forteller Katrine Eikestad, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

- Lovet 4000 kr.

I bagen lå 125 pilleglass. Hvert av dem inneholdt 100 piller rivotril. Det er piller inneholdende narkotiske stoffer og kjøpes på gaten av rusmisbrukere. Ifølge politiet ligger gateprisen på et slikt glass på mellom 1500 og 2000 kroner.

I retten nektet mannen for straffskyld. Han har opplyst at han ikke visste hva bagen inneholdt. Til politiet skal han ha forklart at han ble oppsøkt av ukjente på jernbanestasjonen i Oslo og bedt om å ta bagen med til Bergen. Dette skulle han få 4000 kroner for.

Tror ikke på ham

Den siktede mannen har forklart at han skulle gå av toget og ut av stasjonen. Der ville han bli oppsøkt av mottakeren. Hvordan mottakeren visste at det var han som kom med bagen, visste han ikke.

Politiet tror ikke på ham og mener han visste hva bagen inneholdt.

— Min klient nekter straffskyld og avventer om han vil anke kjennelsen, sier Henrik Birkeland, mannens forsvarer.