I dag kom endelig dagen. Søndag, sol og snø på én gang. Men snø er det ikke nok av ennå. Dermed ble det sykkel i skiløypene på Totland i dag. Midtvinters.

— Hadde det vært snø så hadde jeg brukt skiene, bare for å bli enda mer sugen på sykkelsesongen igjen, sier Torbjørn Helgesen.

Fra alle hold meldes det om en fantastisk søndag med både snø og sol. Det er første gang på lenge.

— Vel, jeg kan huske at det var noen fine dager i august i fjor, sier Leif Erik Garvik og flirer.

Vet litt om dårlig vær

SNØ OG SYKKEL: De fikk brukt skiløypene likevel, de. Men for skientusiastene er det ikke sikkert det ordner seg i løpet av den kommende uken heller. F.v. Torbjørn Helgesen, Arve Frostad, Leif Erik Garvik og Bjørn Helgesen.
JO STRAUBE

Gjengen fra sykkelklubben CK Henie på Os er ute i 3-4 timer løypene med sykkelen hver søndag så lenge det er mulig. I dag gikk de opp skogsløypene ned til Gimmeland gård for å kunne ta noen runder i skogen.

— Vi har knekt opp greiner og kvister for å kunne kjøre litt utenom skiløypene, forteller Helgesen.

De vet litt om dårlig vær de siste månedene. De snakker om en gang i november. Og så forrige søndag. Da var det ganske bra. I alle fall opplett.

På Totland var ikke de de eneste som savnet nok snø til å kunne gå på ski i dag. I dag hadde mange tatt beina fatt mens de venter på at skisesongen skal starte. Noen hadde funnet frem akebrettet.

Kommer litt mer snø

Og et visst håper om en skisesong helt oppe i høyden er det. I morgen skal det snø litt mer. Fra tirsdag og utover blir det fint og kaldt med sol og minusgrader på dagtid. Men etter det ser det ut til å bli litt mildere og litt mer nedbør enn det som var meldt lørdag.

Da lovet meteorologene sol og minusgrader resten av uken.

— Den milde luften som har ligget lenger sør i Europa ser ut til komme litt næremere enn vi hadde trodd, men det er foreløpig en del usikkerhet rundt dette, sier statsmeteorolog Anne Solberg Andersen ved Værvarslinga på Vestlandet.

Men minusgrader og sol resten av uken spøker det skikkelig for.

— Vi trenger ikke fraskrive oss solen helt fra onsdag heller. Solen skal kunne skinne litt mot oss i slutten av uken også hvis vi er heldige, sier Solberg.

SKOGSLØYPE: Bjørn Helgesen fikk solen i ansiktet på denne turen i skogsløypen ved Totland.
JO STRAUBE