I over en time sto Hansen og fulgte med tyvene sine nitide forberedelser lørdag formiddag.

Ifølge Bygdanytt var to personer involvert. En sto vakt utenfor mens mannen i butikken gikk til verks. Først plasserte han en handlevogn i en rolig del av Safaributikken. Deretter gikk han frem og tilbake med en liten handlekurv og fylte handlevognen med øl, kjøtt og kyllingfileter for til sammen 4200 kroner.

— Det var veldig profesjonelt gjort. Jeg ble helt sjokkert. 30 sekspakninger med Hansa øl la han i vognen, forteller Hansen til BT.

Tok tiden til hjelp

Da vognen var fylt til randen, la tyven flere pakker med toalettpapir på toppen. Rundt de kostbare varene lå en svart bossekk.

Mannen lot vognen stå i en ubemannet kasse uten å kjøre den ut. Etter å ha sullet litt rundt i butikken gikk han tilbake til vognen. I nesten fem minutter sto han og mannen utenfor og så seg om, før mannen i kassen plutselig tok vognen og gikk.

— Jeg kunne ikke ta han før han var ute av butikken med varene. Først da er det tyveri, sier Hansen.

Safariansatte så ingenting

Hadde det ikke vært fordi mannen hadde prøvd seg to ganger tidligere på Rema, ville nok tyven sluppet unna.

— Jeg kjente igjen mønsteret. Og da jeg kom slepende med tyven, skjønte de ansatte på Safari ingenting. De hadde ikke sett noe, forteller Rema-sjefen.

Da politiet kom, innrømte mannen tyveriet. Mannen som sto vakt utenfor butikken kunne ikke tas, ettersom han ikke hadde deltatt aktivt i tyveriet.

Stortyv eller kjeltring?

Ifølge politibetjent Harald Vindheim ved Arna og Åsane politistasjon, er mannen på 45 år en kjenning av politiet.

— Jeg vil ikke karakterisere denne karen som en stortyv, sier Vindheim og forteller at de ikke har ressurser til å prioritere denne saken med det første.

Rema-sjefen er på sin side sikker på at dette er en person som opererer stort. Han har selv oppdaget handlevogner fylt til randen med dyre varer i butikken sin, men har aldri tatt noen på fersken.

— Jeg nekter å tro at mannen ikke er en profesjonell butikktyv. Vi sto og måpte da politiet sa han kunne gå, sier Hansen.