Jan Erik Nygaard og broren Arild var ute og dykket vest for Turøy på Sotra da de fikk øye på to torsker.

— Vi var nede på cirka 13-14 meters dyp da vi så de to torskene som svømte ved siden av hverandre. Jeg tror de var et kjærestepar siden de svømte slik ved siden av hverandre, sier Nygaard.

Det var to sværinger. Og brødrene klarte ikke å la være å prøve å fange dem.

— Vi gikk inn fra hver vår side og klarte å fange den ene. Vi kastet oss over den og holdt den rundt halsen. Den andre stakk av. Den er sikkert skilt nå, eller... den blir vel kanskje enke, sier han.

Har tatt større

Sotratorsken som de to klarte å få tak i veide hele 17,9 kilo.

- Fornøyd?

— Ja, sier Nygaard. Men han tar ikke av. Han har fanget store fisker før.

— Vanligvis pleier vi å ta steinbit og breiflabb. Den største steinbiten vi har tatt var på 19 kilo. Den største breiflabben vi har tatt var 23 kilo.

Ikke mye å spise

Etter at torsken var fanget, gikk dykkerne opp til overflaten og fikk hjelp til å få den over i båten.

- Hva skjer med fisken? Skal dere spise den?

— Min bror tok den med til naustet sitt på Askøy og har røykt den. Det er egentlig ikke noe kjøtt å spise. Den er så grov i kjøttet når den er så stor. Det synes i hvert fall vi, sier Nygaard.