– Vi hadde en pause fra sendingen på nyhetskanalen da jeg oppdaget en kar som var i ferd med å demontere GPS-en på båten min, sier Sturla Dyregrov til bt.no etter hendelsen fredag kveld.

Det var helt tilfeldig at han oppdaget den svartkledde mannen i båten som ligger fortøyd like utenfor TV 2-bygget på Nøstet.

– Vi har noen store fine panoramavinduer hvor det også er montert en kikkert. Etter å ha sett på mannen gjennom kikkerten løp Sturla ned trappene og fikk snakket med han. Vi har ikke så mange pauser så dette var veldig flaks, eller uflaks for tyven, sier Dyregrovs kollega Dyveke Buanes til bt.no.

Hun observerte det hele, og fikk tatt bilder av hendelsen.

Drama

— Vi så at Sturla kjeftet og veivet med armene. Etter en stund kom tyven mot ham på en truende måte. Vi som fulgte med i vinduet ble ganske redde, for man vet jo aldri om han kunne hatt kniv, sier Buanes til tv2nyhetene.no

Tyven viste ikke særlig forståelse for at han ble tatt på fersk gjerning, og var ganske hissig til å begynne med.

– Jeg har sett denne mannen før og jeg vet at han ikke har det så bra. Vi fikk snakket ut og til slutt beklaget han det hele. Da tok jeg han i hånden og ønsket han god helg, forteller Dyregrov.

Han forklarte også tyven at enheten han forsøkte å stjele ikke kan brukes når den ikke var koblet sammen med resten av utstyret om bord i båten. Dermed ville mannen skapt mye problemer for andre, men ikke fått noe igjen for ugjerningen selv.

Adrenalin

Vel forlikt med tyven kom Dyregrov seg opp igjen til studio før livesendingen fortsatte.

– Hvordan er det å gå rett til sending etter en slik hendelse?

– Jeg var ganske full av adrenalin, men det gikk greit, sier nyhetsankeret.

Opphisset stemning

Etter hendelsen på Nøstet la Dyregrov ut denne meldingen på nettstedet Twitter:

«Tok akkurat en tyv på fersken mens han prøvde å stjele GPS-en i båten min på TV 2-kaien utenfor vinduet. Ganske opphisset stemning. »

Dyregrovs båt har fast tilholdssted på kaien utenfor tv2, og brukes også i jobben til å dekke hendelser til sjøs.

Nyhetsankeret vil ikke melde forholdet til politiet.