En 34 år gammel polsk mann ligger kritisk skadet på Haukeland Universitetssykehus, etter at han ble utsatt for grov vold utenfor Vaagen pub på Strandkaien natt til søndag.

34-åringen skal først ha blitt dyttet opp mot en vegg og deretter blitt tildelt flere slag. Han funnet bevisstløs på bakken utenfor puben.

Fengsles i dag

Politiets hovedvitne så langt er en kvinne som oppholdt seg i samme område da volden fant sted. Hun skal ha fått med seg både voldsutøvelsen og at gjerningsmannen deretter la på sprang.

— Hun tok opp jakten på gjerningsmannen og hjalp til med å holde på ham til politiet kom til stedet, sier politiadvokat Trond Eide.

Gjerningsmannen, en 27 år gammel litauer ble i dag varetektsfengslet i fire uker . Han skal ha erkjent at han har slått 34-åringen, men nekter straffskyld.

Uprovosert

Gjerningsmannen og 34-åringen skal ikke kjenne hverandre fra før. Ifølge det kvinnelige vitnet skal volden ha skjedd uten noen foranledning.

27-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med betydelig skadefølge under særdeles skjerpende omstendigheter.

— Det siste skyldes at volden, slik saken står nå, fremstår som uprovosert, sier Eide.

27-åringen på sin side har forklart at han handlet inødverge. Han har fortalt politiet at han skal ha kommet i klammeri med 34-åringenog en annen person, og blitt skremt da de holdt ham fast.

— Han beklager sterkt det som har skjedd, det er entragedie for alle parter, sier forsvarer Egil Jordan.

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner til voldsepisoden.

— Vi antar det må finnes flere øyenvitner. Spesielt er vi interesserte i å komme i kontakt med en person som siktede skal ha dyttet eller løpt overende i flukten. Vedkommende skal ha blitt slått eller sparket. Vi vet ikke om vedkommende forsøkte å stanse siktede, eller bare kom i veien, sier politiadvokat Trond Eide.