Den 13. januar i fjor satt de rett overfor hverandre på en fasjonabel restaurant i London.

Onsdag sitter de rett ved siden av hverandre på tiltalebenken, og hører samtalen som fant sted bli spilt av i Bergen tingrett.

Går gjennom hasj-regnskapet

SPILTE OPPTAK: Statsadvokat Rudolf Christoffersen spillte av det halvannen timer lange avlyttingsopptaket
JØRGEN KVALSVIK

På det halvannen timer lange opptaket høres to oppstemte menn. Den norskpakistanske mannen (33), som anses som hovedmannen, bekrefter overfor retten at det er han og 34-åringen fra Åsane som høres. I bakgrunnen musikk, glass som klirrer, en tallerken som går i gulvet.

De to bestiller og småsnakker, før praten dreies inn på tall.

Et langt regnestykke ramses opp, hvor Åsane-mannen står for det meste av snakkingen.

Ni millioner

Latter og mer småsnakk. Så fremtidsplanene.

De to ler også og snakker lavt sammen på tiltalebenken, mens de hører opptaket.

Etter avspillingen spør aktor, statsadvokat Rudolf Christoffersen, om det er riktig at tallene som diskuteres er utbyttet etter hasjsalg i Bergen.

Det bekrefter norskpakistaneren, som igjen har inntatt vitneboksen.

Når politiet har summert tallene, er det snakk om ni millioner.

— Brukte kokain på den tiden

Ifølge norskpakistaneren er imidlertid det beløpet misvisende, da det også inneholder 50 kilo hasj som de måtte levere tilbake til Oslo, og dermed aldri solgte.

På opptaket høres snakk om kokain i tillegg til hasj.

— Jeg tok kokain på den tiden og hadde tatt det den kvelden, så det er sikkert derfor vi snakket om det, svarer norskpakistaneren på spørsmål om hva som er grunnen til det.

- Vi var fulle, det var bare prat

HØRTE SEG SELV: Norskpakistaneren forklarte seg for retten på andre dagen onsdag. Han fikk også høre sin egen stemme på tape.
GUSTAV KVAAL

33-åringen har tidligere også fortalt retten at han har vært stormisbruker av hasj, og har fått problemer med korttidsminnet på grunn av dette.Fra vitneboksen sier han også at han ikke mener det kan legges for mye i det aktor beskriver som diskusjon av fremtidsplaner. Åsane-mannen nevner land som Portugal og Costa Rica, og at d emå legge en plan.

Aktor spør om det er snakk om hvor de skal investere pengene.

— Vi var så fulle da vi møttes så det betyr ingen ting. Det var bare prat.

Egne hasjtelefoner

Møtet som ble fanget opp på kamera og tape av Scotland Yard, var ikke første gang de to møttes i England. Om lag hver fjerde måned anslår norskpakistaneren at Åsane-mannen kom på besøk.

— Vi heier på samme lag, så noen ganger gikk vi på kamp.

De møttes også i Belgia ved en anledning.

Da de ikke var i samme by men snakket med hverandre om hasj eller penger på telefon, hadde de egne telefoner med egne nummer til det.