Nå er mannen fra Aurland dømt i Fjordane tingrett til en bot på 4000 kroner. Han må også betale erstatning på 6336 kroner til Inge Olai Sønnerheim og Østerbø Turisthytte, skriver Sogn Avis.

— På ulovlig grunn

Hærverket skjedde i desember 2005. Den pensjonerte mannen tok med seg motorsagen til Østerbø Turisthytte fordi han mente at Sønnerheim hadde bygd et fjøs på ulovlig grunn.

Han mente han var i sin fulle rett, når han rev såpass mye av fjøset at grensemerket mellom eiendommene ble synlige igjen.

Det omstridte fjøset ble opprinnelig bygd på 1970-tallet, uten at naboene visste helt hvor grensen gikk. I 1994 ble grensesteinen funnet, og det viste seg at fjøset var bygd inne på grensemerket. Etter årelange diskusjoner om betaling og eiendomsrettigheter, kuliminerte feiden i hærverket på fjøset.

- Vil ikke betale

"Han har krevd at jeg skal betale for et areal der sommerfjøset står. Jeg vil ikke betale fordi han har tatt seg til rette på andre deler av området", sa Inge Olai Sønnerheim til Sogn Avis like etter ødeleggelsene på sommerfjøset.

Nå har imidlertid retten fastslått at den pensjonerte mannen med motorsagen skal ha sin straff for hærverket, og fulgte opp aktors påstand om en bot på 4000 kroner.

FÅR ERSTATNING: Slik fant Inge Olai SØnnerheim fjøset sitt i desember 2005. Nå må naboen som sto bak betale.
Sogn Avis