I går ble mannen varetektsfengslet for fire uker, siktet for nye narkotikaforbrytelser og tyveri.

— Tiltalte sa at han var i gang med en gunstig rehabilitering. Skolegangen gikk bra og han hadde sluttet med narkotika og annen kriminalitet. I lys av pågripelsen er det klart at dette ikke virker særlig troverdig, sier politiadvokat Karsten Engedal.

Ble ransaket

21-åringen møtte tirsdag i Bergen tingrett tiltalt for en rekke tilfeller av biltyveri, heleri og narkotikaforbrytelser. I løpet av dagen fikk politiet inn nok en anmeldelse på mannen og valgte å rykke ut til tinghuset der de visste han var. Da 21-åringen ble ransaket fant de 14 gram hasj, et gram amfetamin og diverse tabletter.

— Dette hadde vært i lommen hans inne i retten, sier Karsten Engedal.

Politiadvokaten la ned påstand om ubetinget fengsel i åtte måneder. 21-åringens forsvarer Carl-Christian Grythe Hoff, argumenterte for samfunnsatraff av hensyn til videre skolegang.

- Uvanlig

Det er usikkert om den nye pågripelsen får noen betydning for straffeutmålingen

  • Tingretten er informert om pågripelsen. Det er opp til dem å vurdere om de skal legge vekt på det som skjedde, sier Karsten Engedal.

Han understreker likevel at episoden vil være et sterkt argument for å anke saken dersom 21-åringen dømmes til samfunnsstraff.

— Ut i fra det som skjedde i etterkant av saken vil en slik avgjørelse være helt feil, sier politiadvokaten.

Han mener episoden er spesiell.

— Strafferettslig blir beslaget behandlet på vanlig måte. Men det er uvanlig å ta med seg narkotika inn i retten, sier Engedal.

21-åringens forsvarer ønsket i går ikke å kommentere saken.