Episoden skjedde i trengselen utenfor utestedet Mojo i sentrum ved stengetid i går.

Politiet opplyser at det var 300 mennesker utenfor utestedet og at det var ganske dårlig og amper stemning blant enkelte av gjestene.

Da en politipatrulje kom til stedet og forsøkte og få kontroll over situasjonen, var det en 19 år gammel gutt som kom stormende bakfra og tok kvelertak på en uniformert polititjenestemann. Flere politifolk kom til og fikk stoppet 19-åringen og dusjet ham med pepperspray.

– Jeg syntes de var voldelige

I dag kjenner 19-åringen at det fortsatt svir i øyene etter dusjen. Han beklager det som skjedde, men har en forklaring på hvorfor det ble som det ble.

– Det var helt texas utenfor utestedet. Ingen hadde kontroll. Jeg skulle hjelpe en kamerat, fordi jeg syntes de som holdt ham var så voldelige. Jeg var heller ikke helt sikker på at det var en politimann jeg angrep. Det var det dessverre, sier 19-åringen.

Han sier det som skjedde aldri skulle skjedd, og håper det verken blir dyrt eller fengselsopphold etter episoden.

Til tross for 19-åringens anger; saken hans vil bli sendt til statsadvokaten med innstilling på tiltale.

– Jeg tror ikke alle er klar over hvor strenge reglene er for folk som angriper politifolk. Det ender som regel med ubetinget fengsel, sier politiadvokat Rune Malt.

Trøbbel på Torget

Også en annen ung mann kan vente seg en kraftig reaksjon etter at han ga en politimann en smell i et basketak med en annen.

– Her er vi litt usikre på om mannen visste at han slo en politimann eller ikke. Dersom han ikke visste det, kan han slippe unna med en bot på 10.000 kroner, sier Malt.

Episoden skjedde på Torget der politiet prøvde å stoppe to kamphaner som lå på bakken. Da en politimann prøvde å stoppe bataljen, fikk han inn et slag fra en 21-åring som traff ham på haken.

– Dette er litt av virkeligheten for politifolk som er ute på gatene i helgene, sier Malt.

Til sammen 19 personer satt i arresten etter lørdagsnattens uteliv.