— Han ønsker rett og slett bare å skjerme privatlivet, og vil gjerne ha klare grenser, sier trener Åsmund Martinsen.

Gårsdagens kongepokalutdeling i friidretts-NM ble en svært merkelig seanse. For de to vinnerne ville knapt stå ved siden av hverandre på pallen. Å få kjæresteparet til å gi hverandre en klem var komplett umulig. For OL-mester Andreas Thorkildsen forsvant fra Bislett med lynets fart før noen fikk sukk for seg, og tilbake på pallen sto Vukicevic alene.

- Burde fått et vink

— Dette ble nok dessverre en veldig stresset situasjon for Andreas som akkurat nå føler et stort trøkk på privatlivet. Situasjonen burde vært forberedt og håndtert bedre fra arrangørene sin side. Han burde fått et vink om at det var Christina som ville få pokalen, sier landslagssjef Ketil Tømmernes til BT.

Ifølge trener Åsmund Martinsen er det et sterkt ønske om å skjerme privatlivet som ligger bak det som skjedde i går.

— Jeg synes media burde akseptere at han ikke har lyst til å snakke om privatlivet sitt. Han er spydkaster, og det er som friidrettsutøver han stiller seg i offentlighetens lys, forklarer Martinsen.

Som Solskjær

Litt av bakgrunnen skal være frustrasjon over et oppslag i gårsdagens VG, der det ble trykket et bilde av Thorkildsen sammen med kjæresten på tribunen. På bildet viser spydkasteren fingeren til fotografen.

Om dette sier Martinsen:

— Jeg synes mediene blir mer og mer lik Se og Hør. Det er den retningen det tar, at man blir mer opptatt av alt rundt, og glemmer idrettsprestasjonen. Jeg liker ikke den utviklingen, og synes det er en uting at man driver og snikfotograferer ham i private situasjoner når han så klart har gitt uttrykk for at han ikke ønsker slik oppmerksomhet. Ole Gunnar Solskjær er jo et parallelt eksempel. Andreas har gitt media beskjed om at han ikke ønsker den typen fokus, og da bør han også få fred, mener Martinsen.

Stort medietrøkk

Men én ting er hva som skjer på tribunen. I går sto de to sammen ute på banen, som kongepokalvinnere i NM. Og landslagssjef Ketil Tømmernes vedgår at det som skjedde ikke var spesielt gunstig.

— Dette er en vanskelig situasjon, og det er viktig å se nærmere på hvilke behov Andreas har. Husk på at det er en ung mann med et kolossalt medietrøkk på seg. Det er ikke lett for en 23-åring å håndtere slikt. Alle skal ha en bit av ham, og da er det viktig at vi som er rundt ham klarer å ta det trøkket, sier Tømmernes.

Landslagssjefen var helt tydelig ikke glad for den pinlige seansen i går:

— Vi forstår at media ønsker at de to vinnerne skal stå sammen på pallen. Men når avgjørelsen om hvem som skal få kongepokalen blir tatt to minutter før den deles ut, blir det ikke særlig tid til å forberede det som skal skje. Situasjonen burde vært bedre regissert, sier han.

Vil sette grenser

— Vil forbundet gjøre noen grep i forhold til situasjonen som er oppstått?

— Det er vi nødt til. Dette er jo en ny situasjon for oss, for Andreas, for media, for alle. Da må vi gjøre noen grep for å se hvordan vi kan få til et opplegg som alle parter er tjent med, sier Tømmernes.

— Hva skjer frem mot EM?

— Hvis Andreas skal lykkes i EM, må han få roe litt ned, konservere energi og slippe å stille opp på alt mulig. Vi må sette grenser, så nå er det ingen pressefolk som får snakke med Andreas før på pressetreffet i Göteborg lørdag, to dager før kvalifiseringen, fastslår Tømmernes.

Erlend Aas