ANNE MYKLEBUST ODLAND

— En, to, tre. Damer se til venstre. Hele tiden! Ikke forstyrr herrene, de har mer enn nok å tenke på, roper danselærer Truls Jordan og overdøver så vidt herrestemmen som synger om «Love around the world».

På parketten hos Hildemors dansesenter øves det på engelsk vals, visstnok Queen Victorias yndlingsdans. Den er mer romantisk, mer behagelig å danse enn wienervalsen, får vi vite.

— Sakte, sakte, løft høyrefoten, gutter, roper Jordan, og de førti par føttene som prøver å finne rytmen høres ut som et kaotisk 17.mai-tog. Men noen takter lenger ut i musikken er trinnene like samstemte som marsjerende soldater.

— Dokker svetter jo, roper læreren, og så er det champagnepause.

- Bra for ekteskapet

Mens gjestene kjøler ned med forfriskninger, snakker Jordan varmt om den engelske valsen.

— Det er en dans hvor man holder rundt hverandre, og hvor ofte gjøre man det?

— Dans er bra for ekteskapet. Tenk så fint å danse sammen, i stedet for at mannen drar på tennis og kona på aerobic! Jeg har flere slike kvelder på programmet, og hvis dette er en kommende trend, er det virkelig gøy! Et eventyr! sier Jordan.

Pakkepris for alle gjestene

For 1500 kroner kan hele selskapet ditt lære å danse engelsk vals, swing og polonese hos Hildemors - bare de våger å møte opp...

— Noen av de eldre har kanskje backet ut, men de fleste av gjestene er her, sier bruden Ingrid Stangenes (24) og kaster et kjapt blikk rundt i salen.

— Jeg vet i alle fall at flere av jentene har gledet seg veldig, mennene er jeg ikke så sikker på, sier hun.

— Ikke verst å trå til med dansekurs! Er det ideen om det perfekte bryllup hvor ingen trår feil?

— Vi ville samle alle på forhånd, gi folk en sjanse til å bli litt bedre kjent, gi dem noe å snakke om ved bordet, sier Ingrid.

Selv er hun tidligere konkurransedanser og har nok orden på dansetrinnene.

- Fint å møtes på forhånd

Det ser virkelig ut som gjestene koser seg. Ikke bare med champagnen i pausen, men på parketten også. Musikken er swing nå. Noen har danset opp i et hjørne, kniser og knipser med fingrene for å finne felles rytme og retning på trinnene, andre slenger elegant med beina.

— Dette er veldig artig, sier bryllupsgjest Jan Martin Johnsen, som fører Elise elegant i swingen.

— En kjempeidé! Det er fint å møte gjestene på forhånd og gjøre noe før festen, sier Hanne Therese Hernborg, mor til Hedda på 73 dager. Babyen nøyer seg med å bevege føttene på pappaens fang. Men hun er omtrent den eneste som er veggpryd.

BRUDEPARET: Ingrid Stangenes og Gunnar Hernborg, som gifter seg i Storetveit kirke i dag, inviterte like gjerne hele bryllupsselskapet til dansekurs på Hildemors dansesenter. Blir det like høy stemning på bryllupsfesten, som på kurset, da lover det bra...<br/>Foto: TOR HØVIK