Blåklokken vaiet lett da Mr. Snutebill satte seg på blomsten. Han hadde oppdaget en kvinnebille liggende diskré nederst i klokken.

Med kjappe skritt nærmet han seg damen. Uten å nøle besteg han henne. De som tror at snutebiller har en kort, teknisk elskovsakt har ikke stått med nesen ned i en blomst en dag i juli. Billene romsterte rundt i sengen fra side til side, og rundt den gule stilken i midten. De surret om hverandre og deiset mot blomsterveggene slik at klokken vaiet.

Men like plutselig som hannen var kommet, tok han til vingene og fløy ut i dagen.

Damene vil ikke krangle

Frilansfotograf Reidar Solberg stod med linsen ned i en blåklokke i går, da han skjønte at han ville bli vitne til et aldri så lite snutebillefrieri.

— Jeg skjønte jo hva som var på gang. I hvert fall da han kom oppi, forteller Solberg.

Men forskerne er ikke sikre på at akten var så romantisk som man først kunne tro. Noen billedamer har seg med billemenn rett og slett fordi de ikke orker å krangle.

— Det er ofte lettere for henne å pare seg med en hann, enn å avvise han, sier Lawrence Kirkendall, førsteamanuensis ved zoologisk institutt.

Ingen BigBrother-oppfølger

Reidar Solberg ble sittende og kikke på snutebillen etter at hannen hadde forlatt henne.

— Først gikk hun rundt nedi der og vippet med bakkroppen. Så kom en maur på besøk og da ble hun forlegen. Da mauren var forsvunnet gikk hun ned igjen og fortsatte vippingen.

Noen gode historier har en lykkelig slutt. Denne er kanskje en av dem. For da billekvinnen var forsvunnet, lå det noe hvitt nederst i den blå klokken. Og det er ikke helt utenkelig at det hvite etter hvert vil materialisere seg til små smutebillebarn.

Men BT har ingen intensjoner om å gå TV Norge i næringen, og må dessverre meddele at fødselen ikke vil bli overført for åpent kamera.

SOMMERKÅT: Snutebillene bedrev verdens eldste sportsgren ute på en blomstereng i Indre Arna. FOTO: REIDAR SOLBERG
Reidar Solberg, frilansfotograf