Fisketuren for Benjamin Myrtvedt og kompisen Håkon Nistad ble ganske minneverdig sist lørdagskveld. Guttene hadde fått en liten gjedde på sluken tidligere på dagen, men det som skjedde på kvelden glemmer de nok ikke:

-Vi hadde fått skikkelig napp et par ganger i Kristianborgvannet, men fisken stakk av med to fine sluker. Da jeg bandt fast den tredje sluken til snøret, strammet jeg skikkelig til! Den satt, fordi da det nappet hang fisken skikkelig fast. Men jeg måtte jobbe i 25 minutter med fisken for å få den i land. Mot slutten greide jeg å få den helt inn og manøvrerte den så tett opp til meg at jeg kunne hogge tak i gjellene på den og få han på land.

-Brukte du klepp altså?

-Ka for nokke? Klepp? Eg vet'kje ka det e', gliser Benjamin som viser hvordan han brukte hendene på gjedda da den skulle hives på land.

Kameratene har vært på flere fisketurer i småvann i området. Kristianborgvannet ligger like nedenfor Grønnestølsvegen der Benjamin bor. Femteklassingen på Minde skole mener bestemt at denne gjedda ikke er den største i vannet:

-Vi har sett en fisk som er nesten like stor som Håkon, sier Benjamin. I alle fall er det helt sikkert en enda større gjedde i vannet og neste prosjekt er å ha skikkelig sterkt og tykt snøre og en sluk som ikke slites av.

Fiskestengene de to guttene bruker er bare en halv meter lang og har en enkel snelle med heller tynt snøre.

-Vi fikk høre da vi kom hjem i halv ni-tiden om kvelden at vi skulle ha en god unnskyldning for å være en halv time for sen. Heldigvis kunne vi vise at det hadde i, sier Benjamin og gliser godt.

Og attpåtil fikk han de to fine slukene tilbake.

EN GJEDDE PÅ TRE SLUKER: Da Benjamin Myrtvedt(th) endelig fikk den rundt fire kilo tunge gjedda inn på land, viste det seg at de to savnede slukene var i gjeddekjeften. Både han og vennen og Kristian Nistad(tv) hadde stort utbytte av fisketuren lørdag kveld.<p/>FOTO: ARNE NILSEN