Anslagsvis 1000 turister besøkte Trolltunga i Odda kommune lørdag, på det som sannsynligvis var årets mest besøkte dag i fjellet

En av dem hadde planer litt utenom det vanlige.

Den amerikanske fotografen Darrel Aubert hadde med seg sitt eget dronefly med påmontert kamera for å skape feriebilder fra Trolltunga få kan hamle opp med.

FOTOGRAFEN: Darrel Aubert fra USA tok med seg dronen for å la publikum se Trolltungen fra en ganske ny vinkel.
Privat

«Truly awesome»— Forholdene var veldig barske, vinden tok nesten over dronen idet jeg filmet. Jeg filmet ikke så mye som jeg ville, men det jeg fikk på tape, det var «truly awesome», sier Auber.

Tross mye vind, er videoen fra fjellet forbløffende stødig, og kamera-dronen smyger seg lett over stupet og tilbake igjen.

— Jeg vil aldri glemme denne opplevelsen, spesielt med det fotomaterialet jeg fikk, sier amerikaneren til Hardanger Folkeblad, som først omtalte den spektakulære filmen.

Perfekt anledning

— Jeg eier et filmproduksjonsselskap i Philadelphia, Pennsylvania, og vi bruker droner til å filme fra luften. Da mine nære venner fra Bergen spurte meg om å bli med på Trolltunga, visste jeg at det ville være den perfekte anledningen til å filme med en av dronene våre, sier Auber.

Klippet fra Trolltunga lastet han opp på filmdelingstjenesten Vimeo.

For de som ønsker å se mer spektakulært luftfoto, har den amerikanske fotografen lovet å snart laste opp en dronevideo fra Stolzen på sin Vimeo-kanal, og på hjemmesiden sin.

CHAMPAGNE: Her spretter gjengen champagnen, mens Darrel Aubert (t.v) filmer med den fjernstyrte dronen.
Darrel Aubert