Familien Johannessen fra Fyllingsdalen var på påskeferie på hytten i Austreim da de oppdaget noe som rørte på seg i badeviken, skriver Nordhordland.

Ifølge avisen trodde de først det var en mink. Alexander (16) grep en jernstang og løp ned til sjøen. Han ble svært overrasket da han oppdaget hva som lå i sjøen. I neste øyeblikk kom breiflabben mot ham med åpen kjeft og tenner som sagblad, skriver Nordhordland.

Alexander ga breiflabben et slag i hodet med jernstangen, før broren kom til og dro fisken på land med bare hendene og en liten klepp.

— Helt vilt

— Vi har fisket både kveite og steinbit, og har drømt om at vi en gang også kunne få en breiflabb. Men dette er jo helt vilt, sier far til guttene, Erik Johannessen, til Nordhordland.

Familien kontaktet fiskehandler Ragnar Fjellskål for å få vite hvordan de skulle behandle fisken på best mulig måte.

— Det viste seg at han febrilsk hadde prøvd å få tak i en stor breiflabb, men uten å lykkes. Han hadde nemlig behov for et prakteksemplar i forbindelse med at et svensk fjernsynsteam skulle gjøre opptak fra Fisketorget. Utrolig sammentreff, sier Eirik til Nordhordland.

<b>FANGET MED BARE HENDENE:</b> Christer Johannessen (18) fikk denne breiflabben på land med bare hendene og en liten klepp, etter at broren Alexander (16) først hadde gitt fisken et kakk i hodet med en jernstang. Breiflabben veier 32,6 kilo. FOTO: ARTHUR KLEIVELAND / NORDHORDLAND