TRULS SYNNESTVEDT

— Sånn skal det ikke se ut utenfor huset, selv om det pågår arbeid inne, sier driftssjef Atle Kleppe i kommunens samferdselsetat.

Lørdag så han i BT at fortauet og gaten utenfor Rosenbergsgaten nummer 40 var skjemmet av bygningsboss.

Det fløt med gamle dører, planker, bygningsplater og gulvbelegg - krydret med et sykkelvrak og illeluktende sekker med husholdningsavfall.

Til BT beklaget naboer seg før helgen over at fortauet utenfor nummer 40 ikke «så ut». Og at det ikke hadde «sett ut» på flere uker. De ga også uttrykk for forskrekkelse over det de hadde opplevd som manglende sikkerhet knyttet til renoveringsarbeidet.

Huseier hadde en container stående i gaten, men denne ble kjørt vekk fredag. Da lå det et lite containerlass med boss igjen på fortauet.

Ikke fornøyd

— Mandag morgen dokumenterte vi forholdet og varslet eieren om at det måtte ryddes, hvis ikke ville det bli politianmeldelse, sier Kleppe.

Men da han inspiserte fortauet i går formiddag, var han langt fra fornøyd med det ryddearbeidet som var gjort.

— Ikke akseptabelt, var Kleppes konklusjon. Politiførstebetjent Karstein Kalsås fra trafikkseksjonen ved Sentrum politistasjon var enig. Dermed fant Kleppe resolutt frem mobiltelefonen og rekvirerte både bossbil og kostebil til stedet. Noen minutter senere var kommunalt materiell på plass og ryddearbeidet i gang.

— Regningen for dette arbeidet går til huseier, sammen med et varsel om at gjentakelse vil medføre politianmeldelse, sier Kleppe.

Bergens Tidende klarte i går ikke å få kontakt med huseieren.

RYDDER: Kommunens folk måtte i går ta saken i egne hender og rydde vekk bygningsboss foran Rosenbergsgaten 40.
INSPISERTE: Driftssjef Atle Kleppe fra kommunens samferdselsetat og førstepolitibetjent Karstein Kalsås fra trafikkseksjonen ved Sentrum politistasjon var ikke fornøyd med måten huseier hadde ryddet fortauet foran Rosenbergsgaten 40 på.<br/>Foto: ØRJAN DEISZ
SLIK SÅ DET UT: Huseier må ha reagert raskt etter at dette bildet sto på trykk i BT sist lørdag.<br/> FOTO: HELGE SUNDE