— Vi var på show. Det var gøy. Jeg likte selene best, sier veslejenten som må ty til mors arm for å få et skikkelig overblikk på pingvinene. De to er på besøk hos mormor i byen. Til daglig bor de på Voss.

Dårlig akvarievær

Akvariet har hatt stengte dører siden 8. desember i fjor.

— Jeg visste ikke at det var åpning her i dag, men det er jo flott at tilbudet er i gang i igjen. Det er et kjekt sted å besøke, sier mor Ingegjerd Øvsthus.

Et hundretalls andre hadde også funnet veien til Nordnes. Men vintersol fra skyfri himmel i en by omkranset av snødekte fjell, innbyr ikke nødvendigvis til akvarietur.

— Dette er nok det verste akvarieværet. Skal vi ha mye folk vinterstid bør det være 6-7 grader og litt regn på formiddagen, sier direktør Kees Ekeli med et smil.

Han er uansett fornøyd med at en av byens største attraksjoner er i gang etter stengning.

— Vi har fått gjort mye, men nå var det greit å slippe publikum til, sier Ekeli.

APPLAUS: Sjøløven Mossy frydet seg over igjen å publikum til sine kunster.
RUNE SÆVIG

Stjal showet

Etter en lengre periode med uro, gir han seg som sjef i løpet av forsommeren. I dag var konflikten ikke noe tema, de ansatte var mer spente på hvordan dyrene ville takle publikum som hadde vært utestengt i nesten to måneder.

— Det gikk helt fint. Showet med sjøløvene fungerte prikkfritt. De gjorde som de er trent til, sier Ekeli. Blant sjøløvene er hannen Mossy på 300 kilo en av stjernene. Han imponerte med å hoppe, klappe og bjeffe på kommando til jubel fra tilskuerne. Og var tydelig fornøyd med å få applaus for kunstene.

— Er det noen større endringer som er skjedd i publikumstilbudet?

— Vi har ny utstilling i tropisk avdeling. Der har vi blant annet mange spennende slanger og krokodiller. I tillegg har vi pusset opp selve lokalene, sier Kees Ekeli.

— Så nå håper dere på dårligere vær?

— Nei, det er ikke riktig å si. Været får bli som det blir. Vi lever ikke av en slik helg alene. Det blir nok anledninger til å besøke oss.