Advokaten nektet straffskyld da saken mot ham begynte i Bergen tingrett tirsdag morgen.

Ifølge tiltalen skal han ha forgrepet seg på en 29 år gammel kvinne, ved å ta henne på brystene. Kvinnen skal ha blitt misbrukt da hun dukket opp på kontoret til advokaten i fjor vinter.

Politiet har funnet advokatens DNA på ett av brystene til kvinnen. Beviset, som skal stamme fra spytt, ble sikret på legevakten samme kveld som advokaten skal ha forgrepet seg på henne.

Advokaten bestrider ikke at hans DNA er funnet på kvinnens bryst.

— Men ikke at dette stammer fra hans spytt, slik statsadvokaten sier. Disse bevisene vil vi komme tilbake til, sa forsvarer Jørgen Riple i retten.

En spesialist i rettsmedisin vil komme i retten for å forklare seg om DNA-beviset. Det er satt av to dager til saken.

«Blir heit i toppen»

Kvinnen forklarte i retten tirsdag at advokaten tok av henne flere klesplagg og ble svært nærgående før hun skubbet han vekk. «Er det ikke greit da, jeg blir helt i toppen av dette, jeg», skal advokaten ha uttalt.

Først skal bergensadvokaten ha befølt kvinnen i underlivet. Etter at hun tok på seg buksen og skjøv ham bort, ga han seg ikke. Deretter tok han av henne BH-en og gikk løs på brystene hennes, ifølge aktor.

— Hva tenkte du da dette skjedde? spurte statsadvokat Randi Gabrielsen.

— Jeg var redd for at han skulle voldta meg, at noe sånt var i hans tanker. Uff, jeg vet rett og slett ikke, sa småbarnsmoren.

Ville hjelpe med jobb

Kvinnen sier hun var redd, og ikke visste hva hun skulle gjøre etter hendelsen.

— Etterpå sa han at han hadde mange kontakter, hvis jeg var på jakt etter jobb. Og han poengterte at det som skjedde innenfor advokatkontorets fire vegger var taushetsbelagt, forklarte småbarnsmoren.

Etter at hun gikk fra kontoret hans, ringte hun med en gang samboeren, som ba henne ringe politiet.

— Jeg hadde redsel og panikk etterpå, forklarte kvinnen, som så ut til å ha det svært tungt da hun forklarte seg i Bergen tingrett.

- Hun sa jeg kunne kjenne

Advokaten hevder at kvinnen ba ham ta på brystene hennes.

— Var det hun som ba deg ta på brystene? spurte dommeren.

— Jeg kjente på brystene hennes, fordi hun sa at hun hadde bløte bryster og vurderte brytforstørrelse. Hun sa jeg kunne kjenne på.

— Hun sa det var du som nevnte brystforstørrelse?

— Nei, det kunne jo ikke jeg vite noe om, sa advokaten.

— Tenkte du om det var heldig? spurte dommeren.

— Jeg tenkte ikke noe da, men det burde jeg tydeligvis ha gjort.

Advokaten nekter for at han har vært i nærheten av kvinnens truse.

— Har du tatt bilder av en klient før? spurte dommeren.

— Dette er noe av det mest idiotiske, dumme jeg har gjort i mitt liv. Jeg hadde aldri tatt slike bilder av en klient før, forklarte bergensadvokaten.

— Kom du borti henne på noe tidspunkt?

— Ja, kanskje kom jeg borti henne da jeg snudde på henne for å fotografere. Da må det ha vært på midjen.

Fettsuging

Overgrepet skal ha skjedd i forbindelse med at advokaten skulle ta bilder av magen hennes. Han skulle bistå henne i en sak etter en mislykket fettsuging.

— Jeg må bare se litt. Jeg ble heit i toppen av dette, skal advokaten ha sagt til kvinnen, mens han skal ha forsøkt å trekke ned trusen hennes.

Statsadvokat Randi Gabrielsen har i tiltalen mot advokaten skrevet at de seksuelle handlingene skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter. Hun mener at advokaten har skaffet seg seksuell omgang ved å misbruke sin stilling og det tillitsforholdet som skal være mellom advokat og klient.

- Klarte ikke stoppe ham

I politiavhør har kvinnen forklart at hun ikke maktet å avvise ham.

— Men til slutt dyttet jeg hånden eller skulderen vekk, forklarte hun i retten.

Dagen etter det angivelige overgrepet ble advokaten siktet og avhørt, og politiet ransaket og gjorde beslag på advokatkontoret.

Saken fortsetter og avsluttes i morgen.

TORUNN AARØY (MMS)