Ansatte i Jernbaneverket jobbet på spreng og har endelig fått toglinjen ved Langhelle på Bergensbanen klar

— Fra klokken 18 skal alt gå tilbake til det normale, opplyser informasjonssjef Preben Colstrup i NTB.

Han forteller at også nattogene vil gå som normalt, og at de som ønsker å sove over fjellet nå kan gjøre det. Togene vil nemlig ha sovekupeer, noe som har manglet de siste dagene.

Store skader – Det har vært mer omfattende arbeid enn vi først antok. Nå gjenstår en del elektroarbeid, sier Jernbaneverkets informasjonsvakt Inge Hjertaas til NTB.

Sporet ved Langhelle fikk store skader i raset som gikk da ekstremværet Loke herjet Vestlandet mandag. Rasmasser og vann trengte også langt inn i Hananipa tunnel, som munner ut rett ved rasstedet på Bergensbanen mellom Vaksdal og Trengereid stasjoner.

Bedre nett

Raset mellom Vaksdal og Trengereid røk også en av Telenors fiberkabler, noe som har fått konsekvenser for nettforbindelsen i store deler av fylket. Mange opplevde at nettet gikk mye tregere enn normalt, spesielt i tiden det er stor trafikk.

Men nå er det blitt bedre, forteller informasjonsjef Lars Hauge i Telenor.

— Vi klarte å bedre kapasiteten i løpet av onsdag kveld, selv om fiberkabelen ennå ikke er reparert. Nå skal våre reparatører ha fått tilgang til rasstedet, og vi har begynt å erstatte den ødelagte kabelen. De håpet tidligere i dag å være ferdig til klokken 14, og jeg har ikke fått noen annen beskjed, sa Hauge torsdag formiddag.

Fra reparasjonene på rasstedet ved Langhelle. FOTO: Bjørn Skauge/Jernbaneverket