• I dag kan jeg få vise at jeg er sosialist, sier Solveig Kavli.

Solveig Kavli gikk i 1.mai-tog med datteren Alva (1) i vogn i sentrum i dag.

— Det er flott at vi kan få slå et slag for fred i verden, sier hun.

Solidaritet

Odd Arild Viste var også på plass i toget med Maja Viste-Kaurel (4) på skuldrene.

— Dette er den viktigste dagen i året. Det er utrolig kjekt at så mange folk er ute i gaten av solidaritet, og ikke for å feire nasjonal selvgodhet som på 17. mai, sier han.

«Arbeid til alle» er hovedparolen for årets 1. mai-arrangementer, har LO og Ap bestemt.

LO-leder Roar Flåthen er hovedtaler i Bergen.

Klokken 15 på Torgallmenningen går startskuddet for LO-lederens tale.

For bybane og likelønn

Blant parolene i årets demonstrasjonstog finner vi både krav om likelønn mellom kjønnene, rett til heltidsarbeid, bybane i hele Bergen, motstand mot EUs liberalisering av posttjenestene og krav om fritt Palestina.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er eneste statsråd som gjester Hordaland i år. Hun taler i Ytre Arna, en av de få gjenværende Ap-bastionene i Bergen. Ap har fått over 40 prosent av stemmene i valgkretsen de siste valgene.

SV-nestleder Audun Lysbakken skal tale i Vaksdal og i Bergen. Til Odda kommer leder i Fagforbundet, Jan Davidsen, mens Odda-ordfører Gard Folkvord har fått den litt mindre takknemlige oppgaven å være hovedtaler i Os.

På Stord holder den lokale stortingsrepresentanten Magne Rommetveit dagens tale, samt leder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Erna C. Hågensen.

Les også: Honnør til gruvepionérane

Grande Røys i Nordfjord

Fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) kommer til både Sandane og Stryn. Stortingsrepresentant og 1.-kandidat Ingrid Heggø skal være i Luster, stortingsrepresentant Reidar Sandal i Vik, og 2.-kandidat Tor Bremer i Sogndal og Leikanger.

Feirer du 1.mai? Skriv gjerne en kommentar i feltet under.

ANE BØRHAUG (MMS)
ANE BØRHAUG (MMS)