Det er mange gode grunner til å krysse Sotrabrua vestover. Været er bedre, mer plass har de, dessuten har de noe som det ikke er mulig å oppspore i Bergen — ledige barnehageplasser.

— Her i Fjell er køene borte. Derfor må vi konkurrere om barna, sier Hilde Christensen til BT.

— Vi merker det allerede. Foreldre vil gjerne komme og se lokalene før de bestemmer seg for om de vil ha plassen.

Lokker med tilbud

Christensen står bak «Småstrilane barnehager», tre nye barnehager i området rundt Ågotnes.

I desember gikk hun ut i Bergens Tidende og lokket med én gratismåned for å fylle opp Ulven naturbarnehage. Nå tyr hun til samme medisin igjen.

Lørdag annonserte hun med ledige plasser i Kårtveitpollen barnehage. Responsen har vært stor, og mange av dem som melder seg er bergensere. En av dem er Beate Hagen Misje.

— Vi hadde ikke en sjanse til å få plass i Bergen, sier hun.

— Jeg begynner i jobb til sommeren, så jeg måtte finne noe.

Småstriler

Løsningen fant Hilde Hagen Misje på Ågotnes. Når Kårtveitpollen barnehage står ferdig til sommeren, blir det med lille Kristoffer blant barna. Han blir neppe den eneste bergenseren.

— Nei. De har ringt fra Landås, Laksevåg, ja hele Bergen. Vi må nok utvide åpningstiden til klokken 17.00 for at bergenserne skal rekke det, sier Hilde Christensen.

— Vi har rundt 20 barn fra Bergen i de andre barnehagene våre. Flere har begynt å snakke som ekte småstriler etter bare to måneder. Det bekymrer noen foreldre, smiler Christensen.

ARNE NILSEN