Toget kan igjen passere Asker etter at en brann i Asker-tunnelen førte til full stans på stasjonen onsdag morgen.

Asker stasjon ble først stengt tirsdag kveld etter en brann i Asker-tunnelen, og flere tusen passasjerer ble rammet av store forsinkelser onsdag morgen.

I 7.30-tiden kunne deler av stasjonen åpnes, da strømmen var tilbake. En drøy time senere oppsto det imidlertid problemer med signalanlegget som gjorde at stasjonen måtte stenge på nytt.

— Feilen på signalanlegget er funnet og rettet, og tre spor på Asker stasjon er igjen åpnet. Det betyr at vi kan kjøre de aller fleste tog gjennom stasjonen, slik at situasjonen etter hvert vil normalisere seg, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag formiddag.

I starten fryktet Jernbaneverket at det kunne ta flere dager å reparere skadene i tunnelen.

Brannen ble oppdaget en drøy halvtime før midnatt, og tunnelen mellom Asker og Hvalstad ble stengt. Strømmen måtte tas og det berørte også Asker stasjon, som ble nødt til å stenge.

— Tusenvis av mennesker ble rammet av forsinkelser i morgentimene, og det beklager vi sterkt, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket.

Regionstogene til NSB var innstilt mellom Oslo S og Drammen, og Bergensbanen var innstilt mellom Hønefoss og Oslo S og kjørte i stedet over Roa.

Flytoget rammet

Også Flytogets avganger mellom Oslo og Asker var innstilt.

— Det betyr at passasjerer som skal ta tog på vestsiden av Oslo onsdag morgen må påregne store forsinkelser. Vi skal gjøre vårt beste for å få de som er avhengig av togtransport fram, men det er nok fornuftig at alle som kan bruke andre transportmidler, overveier det, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB onsdag morgen.

Store forsinkelser

NSB jobber med å skaffe busser som skal transportere de berørte passasjerene, men det må regnes med store forsinkelser.

— Vi prøver å få åpnet spor 1 og 2 på Asker stasjon slik at vi kan kjøre tog via den gamle Askerbanen, sier Bakken.

Alle lokaltog er innstilt på den berørte strekningen fra Skøyen til Asker og fra Drammen og inn til Asker. Det vil bli brukt både buss og drosje for å få passasjerer av gårde.

Regionstogene til NSB er innstilt mellom Oslo S og Drammen, og Bergensbanen er innstilt mellom Hønefoss og Oslo S og kjører i stedet over Roa.

Det blir kjørt busser mellom Drammen og Oslo S og fra Sandvika til Drammen.

Også Flytogets avganger mellom Oslo og Asker er innstilt.

Store skader

Jernbaneverket kan ikke si når reparasjonene i tunnelen vil være ferdigstilt.

— Etter at brannen ble oppdaget tirsdag kveld, kom brannmannskaper til og hørte eksplosjoner i tunnelen. Selve brannen er slukket, men det er store skader på kjøreledningene mellom Hvalstad og Asker, og skadene berører også signalsystemet, opplyser Kjell Bakken.

Hva mener du om de mange togforsinkelsene og problemene til NSB og Jernbaneverket. Diskutér saken nedenfor.