Politiet ble varslet om uhellet på Hardangervidda klokken 01.28. Mannskaper på Finse stasjon hadde vært i ferd med å flytte et godstog over på et lite brukt reservespor da det gikk galt.

— Det var ikke godt nok brøytet, og hjulene gled av skinnene, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Avsporingen skjedde i svært lav hastighet, og ingen personer kom til skade.

Da bt.no snakket med politiet ved 02.45-tiden, var mannskaper på vei fra Ål for å få toget tilbake på skinnene. I mellomtiden sto nattoget fra Bergen til Oslo og ventet ved Myrdal stasjon, 33 km vest for Finse.

Etter det bt.no forstår, vil problemet bli løst i løpet av natten eller de tidlige morgentimene.

Jernbaneverket opplyste ved 4-tiden fredag morgen at all togtrafikk går, men at forsinkelser må påberegnes på grunn av saktekjøring forbi Finse.

Du kan følge operasjonen på Finse direkte via vårt webkamera, vist øverst i artikkelen (tjenesten fungerer dessverre ikke i mobiltjenesten).

AVSPORING: Vårt automatiske webkamera på Finse tok dette bildet av det avsporede toget klokken 02.27. Stasjonen på Hardangervidda ligger 1222 meter over havet, og er med det den høyest beliggende i Norge.