— Vi sitter bom fast og venter. Etter det vi har fått opplyst, er det et tog på vei til Bergen som har krasjet inn i et tre som falt over linjen, forteller Danny Eberg. Han er passasjer om bord toget som gikk fra Bergen til Oslo i morges.

— Like før Trengereid var det bom stopp. Vi har stått fast i et kvarters tid nå, sier Eberg til bt.no ved 08.50-tiden.

- Ikke meldt om skader

Ifølge NSB var det lokaltoget fra Voss til Bergen som krasjet inn i treet mellom Vaksdal og Trengereid. Det skal være 170 passasjerer om bord.

— Toget krasjet ved 08.30-tiden. Det er ikke meldt om skader, verken på tog eller passasjerer, sier pressevakt ved Jernbaneverket, Thor Erik Skarpen.

Dermed er det bom stopp på Bergensbanen. Toget fra Bergen til Oslo med 180 passasjerer om bord står fast ved Trengereid.

— Det er strømløst på strekningen mellom Trengereid og Vaksdal. Vi er i ferd med å ta frem motorsagen nå for å fjerne treet, sier Skarpen til bt.no klokken 09.10.

Han kan ikke si hvor lang tid det vil ta før togtrafikken kan kjøre som normalt igjen.

— Vi vet ikke hvor store skader det er på kjøreledningen. I verste fall må vi strekke en ny ledning. Det kan ta noen timer. I beste fall er det i orden om en times tid. De stakkarene som sitter i toget må bare vente, sier han.

Fire personer skal ifølge Skarpen være i full sving med å rydde opp på ulykkesstedet.

En time forsinket

Ved 09.30-tiden ble Bergensbanen åpnet for trafikk igjen.

— Strømmen er tilbake på linjen. Treet er fjernet. Togene kan kjøre videre, en times tid forsinket. Vi skal se nærmere på kjøreledningen, men foreløpig håper vi problemet er løst, sier Skarpen.

Han oppfordrer passasjerer som skal reise med tog i ettermiddag til å sjekke at togene er i rute.