— Tøft, men det var også en god opplevelse å være til stede under hevingen, sier kjæresteparet til Bergens Tidende.

Thomas Hausvik var for tre uker siden på vei til fjells for å treffe kjærestens familie for første gang. Ferden endte midt i en brutal trykkbølge fra et snøskred, som sendte hele bussen rett i fjorden like ved Eidfjord i Hardanger. To omkom.

Mirakuløst nok kom kjærestene seg ut av bussen. Thomas slapp fra ulykken med lettere skader, men Linda var nær ved å drukne. Kjæresten reddet henne.

Det ble en lang dags ferd mot kveld i Eidfjord fredag. Hevingsarbeidet begynte ved 08.30-tiden, og skulle etter planen bare ta et par timer. Men først sent på kvelden var bussen på vei opp av sjøen. Det synes Thomas og Linda var bra.

— Det var greit at det tok litt tid å få bussen opp. Da ble det lettere å bearbeide inntrykket av det vi har vært med på, forteller de.

Fredag kveld fikk paret tid til å studere ulykkesbussen på nært hold. Thomas fant igjen snøbrettet sitt. Han fikk også sett nærmere på luken i bussen som ble redningen hans.

— Jeg er overrasket over hvor liten åpningen var, sier 25-åringen.

BALLONGHJELP: Hevingen av ulykkesbussen tok mer enn tolv timer. Ved hjelp av ballonger, fløt bussen etter hvert til overflaten.