Multitalentet fra Flaktveit skal gå fullkontakt i junior-VM i Italia. Det skal også Marielle Hansen fra Fana.

I tillegg skal Fana-guttene Raymond G. Straume og Sindre Grov delta i lettkontakt. For Jan-Rhoar er det imidlertid bare fullkontakt som gjelder.

— Fullkontakt er helt rått i forhold til lettkontakt. Du må ta imot masse, men jeg satser på å gi mer enn jeg tar imot, smiler han.

Ligger i ryggraden

Jan-Rhoar har vunnet medaljer i kickboksing, karate, taekwondo og wushu. For tiden trener han også vanlig boksing for å bli bedre på det aspektet av kickboksing.

— Det hender at jeg blander litt. I et karatestevne traff jeg motstanderen i hodet med et slag. Det er ikke lov, så jeg fikk en advarsel. Mye ligger i ryggraden, klar til å brukes, forklarer han.

18-åringen ble tatt ut til VM etter at han vant et verdenscupstevne i fullkontakt i Ungarn. Frem mot junior-VM skal han satse fullt på kickboksing. Deretter blir det oppladning til EM i wushu i oktober, hvor han også må trene på kast og fellinger.

— VM blir det største jeg har vært med på innen kickboksing, sier Jan-Rhoar.

Det blir imidlertid ikke hans første VM. Flaktveit-gutten har allerede deltatt i senior-VM i wushu.

Liker rushet

Mens mange kan undre seg over hvem som egentlig liker å gå kamp mot en motstander som aller helst vil slå deg i bakken, synes Jan-Rhoar det er herlig.

— Jeg liker rushet, adrenalinet og at jeg får lov til å vise hva jeg kan. Men du må trene virkelig godt og ha et skikkelig grunnlag sånn at du er klar, medgir han.

Slåsskamper på gaten tar han sterk avstand fra.

— Det er bedre å gjøre det i ringen enn på gaten. Slåsskamper i byen er stygt. Vi har teknikk og rene slag, avslutter han.

VM-KLAR: Jan-Rhoar Skjøndal (18) fra Flaktveit Kampsport er klar for junior-VM i kickboksing i Italia.