Hva får deg til å svømme 3.8 kilometer i kalde Eidfjorden, sykle 18 mil over Hardangervidda og deretter løpe en maraton (42 kilometer) opp til Gaustatoppen (1883 m.o.h.)?

– Målet mitt er bare å gjennomføre. Jeg og Bibbi Misje, treningsvenninnen min som også deltar, skal stå på Gaustatoppen sammen og juble. Klarer vi det, kommer jeg til å være utrolig stolt. Selvsagt ble jeg lokket med på dette, de jeg sykler med i BCK vet at jeg elsker en utfordring.

Hva sier familien om at du skal delta?

– Min far er veldig bekymret. Så han har ikke ønsket meg lykke til, for å si det sånn. Men min mor er en sprek dame, og jeg tror faktisk hun misunner meg. Samboeren min støtter meg fullt ut, han har selv syklet fra Nordkapp til Lindesnes i sommer, og var den som fikk meg til å begynne å sykle. Og min sønn synes det er tøft gjort. Utover det, har jeg ikke fortalt til så mange at jeg skal delta. Fordi jeg vet at folk synes det er sprøtt.

Hvor mye har du trent det siste året?

–Til sammen trener jeg ti timer i uken. Noen 2000 metersøkter med svømming, langturer på 4-5 timer på sykkel, løpetu-rer på 10-15 kilometer og turer i fjellet. Fordi jeg prioriterer det så høyt, har jeg vært fryktelig lite sosial det siste året. Jeg håper venninnene mine tilgir meg for det.

Hva gjør du når den lille djevelen på skulderen din sier at nå er du så sliten at du MÅ gi deg?

– Da setter jeg på musikk i ipoden. Michael Jackson, Madonna eller ABBA. Jeg vet at jeg kommer til å få vondt, jeg vet jeg kommer til å bli kvalm av utmattelse. Det gjelder å holde de negative tankene unna. Og spise og kle seg riktig. Jeg må dessuten ta noen pauser fra sykkelsetet, for ryggen stivner når jeg sykler lenge.

Vet du virkelig hva du går til?

– Vi vet hvor langt det er ja. Jeg og Bibbi kjørte fra Bergen og hele ruten til Østlandet og tilbake. Vi syklet opp Måbøda-len, og tenkte at: jaja, dette var da ikke så ille! Men da vi kjørte videre, og så hvor uendelig langt det var, ble vi dratt ned på jorden igjen. Det var en nedtur. Så vi måtte løfte hverandre opp, og bestemme oss for at dette klarer vi.

Sover du godt for tiden?

Nei! Ikke i det hele tatt. Jeg ligger og tenker på alt jeg må huske. Det er ikke den beste oppladningen.

Hvor lang tid regner du med å bruke?

Rundt 18 timer er vel realistisk. Når vi kjørte gjennom ruten, dro vi fra Bergen klokken 7 om morgenen, og var hjemme igjen klokken 22.

Hva gjør du etter noe sånt?

Hviler ut. Og deltar i Birkebeinerrittet tre uker etterpå...

SKAL TYNE SEG: BCK-rytteren Elin Reed Bratten (44) skal svømme 3.8 kilometer, sykle 18 mil og løpe en maraton (42 kilometer) fra Eidfjord til Gaustatoppen i morgen.
RUNE BERENTSEN