— Han kom mot meg og virket veldig sint. Jeg forsøkte å gå i en annen retning, men han bare kom etter.

Tobias Apeland Salomonsen (16) var fredag ettermiddag på øving i St. Paul kirke, der han lærer å spille kirkeorgel.

«Still deg inntil veggen»

På vei hjem over Nygårdshøyden, kom en mann i 30-årene rett mot ham. Tobias skiftet kurs for å unngå mannen, som ifølge 16-åringen kom ned fra inngangen til Nygårdsparken.

Kursendringen hjalp ikke. Mannen gikk rett på.

— Han dyttet til meg mens han skrek. Jeg prøvde å hoppe unna. Da kom en annen mann, som sa at jeg skulle stille meg inntil veggen, sier Tobias.

16-åringen nektet, og sprang fra stedet.

— Jeg tror jeg var heldig som ikke ble slått ned, sier Tobias Apeland Salomonsen.

Hendelsen skjedde i Professor Keysers gate, rett ved Studentsenteret og Nygårdsparken.

Sprøytespisser

Øvre del av parken er kjent for å være en av Norges største handleplasser for narkotika, og er daglig oppholdssted for mange rusavhengige.

Det er ikke første gangen at familien merker at de bor nær Nygårdsparken, ifølge Tobias' mor, Marit Salomonsen: Både Tobias' lillebror og far har tidligere stukket seg på sprøytespisser.

Lillebroren laget engler i snøen i nedre del av parken, da en sprøyte ble hengende fast i armen. Faren stakk seg da han deltok i en ryddedugnad i parken, og har tidligere også blitt angrepet, ifølge Salomonsen.

— Du blir så oppgitt. Det går et halvt år før du får vite om du er smittet av hepatitt. Det er trist for de som er narkomane, men det går ut over livene til oss som bor her også, sier Salomonsen.