— Hvor er babyene? spør Tord (3) og gløtter inn i stuen.

Han har akkurat kommet hjem fra barnehagen og skal se søstrene sine for første gang. 3-åringens øyne blir store når han kikker ned i sengen. Der ligger tre små jenter på rekke og rad mellom bamser og lyserøde fleecepledd. I bakgrunnen står lillebror Willy på ett år. Nå har de begge fått tre å dele foreldrenes oppmerksomhet med.

Det er nå litt over to måneder siden familien på fire plutselig ble syv, men det er bare en time siden trillingene fikk reise fra nyfødtavdelingen på Haukeland og hjem til Ostereidet.

Syv uker for tidlig

— Da det gikk opp for meg at det var tre inne i magen, gråt jeg hysterisk, men nå når de er ute, er jeg veldig takknemlig, forteller Camilla Hilmen.

Hun var på tidlig ultralyd sammen med bestemoren Anne da hun fikk den omveltende beskjeden.

— Da Camilla begynte å gråte fant jeg fort ut at jeg måtte være sterk, forteller Anne.

Også for pappa Kenny Hilmen (28) kom nyheten som et sjokk.

Det blir vel rundt 1000 bleier i måneder på jentene, og så er det bleiene til Willy i tillegg

— Da Camilla ringte trodde jeg først at det var en spøk, og det gikk en stund før budskapet gikk opp for meg. Bekymringene for om alt kom til å gå bra i svangerskapet og med fødselen, lå også der, men heldigvis gikk det bra med alle fire, sier han.

Trillingene ble født 22. januar, syv uker for tidlig og har siden da bodd på nyfødtavdelingen på Haukeland universitetssjukehus. Camilla har kjørt i skytteltrafikk mellom Ostereidet og Haukeland, mens Kenny har brukt tiden på å passe de to andre guttene, pusse opp huset de flyttet fra på Os, og gjøre klart det nye i Lindås.

— Vi bodde tidligere i et rekkehus på Os, men med tre nye familiemedlemmer, ble det ikke plass til alle. Vi har også gått til innkjøp av en ni-seter slik at vi får kommet oss rundt, sier Kenny.

1000 bleier

Med tre nye babyer i hus på samme tid, er det viktig å ta i mot den hjelpen man kan få. Familien kommer i den første perioden til å få hjelp av hjemmehjelpen fra klokken 16 til 20 hver dag.

— De skal enten ta seg av barna, koke flasker, ordne klesvask eller hjelpe oss med andre gjøremål, sier 25-åringen.

FU3D0995.jpg
ØRJAN DEISZ
FU3D0808.jpg
FU3D0815.jpg
FU3D0821.jpg
ØRJAN DEISZ

Hun er særlig glad for å få hjelp til den store mengden babyklær som må vaskes. Bleieskift blir det også nok av.— Det blir vel rundt 1000 bleier i måneder på jentene, og så er det bleiene til Willy i tillegg, sier Camilla.

I tillegg til hjelpen fra kommunen, er Kenny og Camilla veldig takknemlige for at de nå bor i nærheten av nesten hele slekten til Camilla.

— Både foreldrene mine, søsteren, tanter, onkler og besteforeldre bor i fem minutters avstand fra oss i Eidavegen. Det er til stor hjelp for oss, sier Camilla.

Antibiotika

Trilling-svangerskap er forbundet med risiko, men ifølge 25-åringen gikk hennes svangerskap overraskende bra.

— Jeg kastet opp de første tre månedene og hadde vanlige graviditetsplager, men ellers har det gått veldig fint. Sammenlignet med andre trillingmødre har jeg vært veldig heldig, sier hun.

De to første ukene på sykehuset gikk også bra, men så ble to av barna syke.

— Både Iris og Vera fikk RS-viruset (respiratorisk syncytialvirus). Iris fikk også komplikasjoner på grunn av en betennelse i hofteleddet. Det er en tøff start å gå på antibiotika i seks av de åtte ukene hun har levd, sier Camilla.

Men nå er alle tre friske nok til bo hjemme og vokse seg større.

— Vi håper på å få tatt med alle ut på trilletur for første gang til 17. mai, sier fembarnsmoren.

Storebror Tord (3) og mamma Camilla har litt å styre med.
ØRJAN DEISZ
Det er ikke farlig å være lillesøster når du har en sånn storebror...
ØRJAN DEISZ
Jentene fikk en tøff start på livet. To av dem ble syke, Iris og Vera fikk respiratorisk syncytialvirus, men nå er alle tre friske nok til bo hjemme og vokse seg større.
ØRJAN DEISZ