Mannen ble pågrepet like før klokken 11, etter en politijakt i Nygårdsparken.

— Han svarer til signalementet av gjerningsmannen og er i slutten av tenårene, sier operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

13 pakker tobakk

Ranet skjedde klokken 10.13 i butikken Spilde & co. i Thormøhlens gate. Gjerningsmannen holdt frem en kniv og truet til seg diverse tobakksvarer. Ifølge politiet skal ransutbyttet ha vært 13 pakker tobakk.

Ingen personer kom skade.

Ifølge innsatsleder Bård Tore Norheim var det ingen kunder i butikken da ranet skjedde. To ansatte var til stede, og en av dem ble truet.

Et vitne sier til bt.no at gjerningsmannen løp oppover Wolffsgate etter ranet. Politiet lette etter den maskerte raneren med alle tilgjengelige mannskaper. De første meldingene tydet på at han var iført finlandshette.

- Tragisk forfall

Trond Davidsen bor i området og var på vei for å handle brød i butikken. Han er lei det han opplever som omfattende kriminalitetsproblem i strøket.

— Det er tragisk og trist å se forfallet. Det handler om å holde ut. Det er enten dem eller oss, sier han. -

Noe må gjøres. Politiet må ta grep.

- Aldri opplevd noe lignenede

Irene Eliassen var på jobb i Spilde-butikken da ranet skjedde og synes opplevelsen var veldig ubehagelig.

— Det var ikke jeg som ble truet. Jeg er litt skjelven, men skal nok holde ut denne arbeidsdagen. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Irene Eliassen til bt.no.

Hun tror ransmannen må ha stått utenfor butikken og passet på før det skjedde.

Det var ingen andre i butikken da han kom inn. Han truet med kniven og ba om å få pengene i kassen.

«Vi er blitt ranet!»

  • Vi har ranssikring på kassen, så vi får ikke ut penger. Da han ikke fikk penger, ba han om tobakk i stedet, sier Eliassen.

Hun så ikke selve ranet, men kollegaen ropte til henne «Vi er blitt ranet!»

Så ringte de til politiet.

- LITT SKJELVEN: Irene Eliassen har jobbet i butikken i 15 år og aldri opplevd noe lignende. Nå er hun litt skjelven. FOTO: Ane Børhaug.