— Det var på bakgrunn av flere tips at vi pågrep de tre mennene, og vi fant i tillegg tyvegods som stammer fra to av innbruddene hjemme hos to av mennene og i en bil, sier lensmannen i Kvinnherad, Sigurd Børve.

De tre mennene er i slutten av 20-årene, og to av dem tilhører Husnes asylmottak. Den tredje har en hjemstedsadresse i Tyskland. Alle de tre er kosovoalbanere.

Bare de to mennene fra asylmottaket ble varetektsfengslet fredag, i første omgang i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannen fra Tyskland ble i utgangspunktet løslatt, men påtalemyndigheten påkjærte løslatelsen, og mannen må derfor sitte i fengsel til saken kommer opp igjen i lagmannsretten.

— Vi mistenker de tre mennene for å stå bak samtlige seks tobakkstyveri i distriktet siden slutten av januar, og vi har grunn til å tro at det er flere personer som har vært med på dette, sier Børve.

Foreløpig er de siktet for tre innbrudd i butikker, et på Valen, et på Seimsfoss og et siste i Granvin tirsdag i forrige uke. I Granvin fikk tyvene med seg tobakksvarer for flere titalls tusen kroner. Siden har politiet fått flere tips om observasjoner både av biler og folk i området.

Børve frykter at fengslingen av de tre vil gi de andre mistenkte muligheten til å stikke av, men sier at det ikke var grunnlag for flere pågripelser på grunnlag av de bevisene som foreligger så langt.

— Det er stjålet varer for anslagsvis en halv million kroner i alle disse innbruddene, sier Børve.