• Han har en positiv utvikling. Det sier politiet om gutten (2) som kjørte utfor kaien i bestefarens bil og ble liggende omtrent 45 minutter i vannet.

— Han ble tatt ut av respirator fredag og puster selv. Sånn sett er han utenfor livsfare, sier lensmann Einar Vatne i Nordhordland lensmannsdistrikt til bt.no.

Mandag formiddag snakket han med guttens foreldre.

Bestefaren utskrevet

— Gutten har så langt en positiv utvikling. For øvrig er bestefaren utskrevet fra sykehuset, og det går fint med ham, sier Vatne.

Dramaet med den to år gamle gutten og bestefaren utspilte seg på kaien i Bjørsvik, Lindås, om formiddagen lørdag 2. juni.

Bestefaren (69) og guttens seks år gamle søster befant seg på kaien, da bestefarens bil plutselig begynte å kjøre bakover. Sannsynligvis har gutten startet bilen selv, mens den sto i revers. Ifølge et øyenvitne kjørte bilen jevnt og rolig bakover i en slakk bue.

Desperat kamp

En tykk trosse på kaien har trolig fungert som en rampe, og bidratt til at bilen kom over metallkantene ytterst på kaien.

Gutten har så langt en positiv utvikling

Einar Vatne, lensmann i Nordhordland

Som bt.no tidligere har skrevet, kjempet bestefaren en desperat kamp for å redde barnebarnet.

Etter nesten å ha druknet selv, ble bestefaren totalt utmattet hentet opp av naboer i båt - og tatt til en flytebrygge i Bjørsvik.

Toåringen ble observert av ambulansehelikopteret som kom til stedet, et stykke lenger ut i forhold til der bilen sank. Gutten ble hentet opp av sjøen av to lokale brannmenn i båt. Inne på kaien holdt redningsmannskaper på med livreddende tiltak i nær en time, før gutten ble flydd til sykehus.

Ble holdt i koma

Samme dag som de kom til sykehuset, ble både gutten og bestefaren betegnet som kritisk skadde. Både bestefaren og gutten ble en periode holdt i kunstig koma.

Den siste offisielle pressemeldingen fra Haukeland kom ut onsdag 6. juni. Da ble guttens tilstand fortsatt betegnet som kritisk.